Ο Έλον Μασκ, προχώρησε με τη σειρά του κι αυτός σε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αμφισβητώντας τη δημοκρατική του νομιμοποίηση.
Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο X ο Έλον Μασκ ανέφερε: «Ο Ζελένσκι δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι εκπροσωπεί τη θέληση του λαού της Ουκρανίας, αν δεν αποκαταστήσει την ελευθερία του Τύπου και αν δεν σταματήσει να ακυρώνει τις εκλογές!».
Ο μεγιστάνας και σύμμαχος του Τραμπ, αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Rapid Response 47, που αναφέρει πως στις ΗΠΑ γίνονταν εκλογές κατά τη διάρκεια πολεμικών συγκρούσεων: «Στην Αμερική, διεξάγουμε προεδρικές εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια – ακόμη και σε καιρό πολέμου. Κάναμε εκλογές κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Κάναμε εκλογές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Προτού ο πρόεδρος Ζελένσκι αποφασίσει να ξαναδώσει διάλεξη στον Αμερικανό πρόεδρο, θα πρέπει να διεξάγει και αυτός εκλογές».
Zelensky cannot claim to represent the will of the people of Ukraine unless he restores freedom of the press and stops canceling elections! https://t.co/bg2SEJgT47
— Elon Musk (@elonmusk) February 19, 2025
Νωρίτερα, ο Προέδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε τον Ουκρανό Πρόεδρο «μέτριο κωμικό» και τον αποκάλεσε «δικτάτορα χωρίς εκλογές».
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς απάντησε στον Ουκρανό πρόεδρο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο Τραμπ ζει σε “φούσκα παραπληροφόρησης”, υποστηρίζοντας ότι η στρατηγική του Ζελένσκι απέναντι στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι λανθασμένη.
«Η ιδέα ότι ο Ζελένσκι θα αλλάξει τη γνώμη του προέδρου, κακολογώντας τον δημόσια, είναι αφελής. Όλοι όσοι γνωρίζουν τον Τραμπ ξέρουν ότι αυτή είναι μια αποτυχημένη τακτική», τόνισε ο Βανς.
Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος λαμβάνει “κακές συμβουλές” και ότι τα τελευταία τρία χρόνια τον έχουν πείσει πως είναι «αλάθητος»
Ο Βανς πρόσθεσε πως «αγαπάμε τον ουκρανικό λαό και θαυμάζουμε τη γενναιότητα των στρατιωτών, αλλά αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει γρήγορα».