Μια μεγάλη κατολίσθηση έλαβε χώρα σε νεκροταφείο της πόλης Καμόλι στην Ιταλία, με αποτέλεσμα δεκάδες φέρετρα να καταλήξουν στην Μεσόγειο.
Το νεκροταφείο βρισκόταν σε πλαγιά βουνού, η οποία κατέρρευσε ξαφνικά, χτες, περίπου στις 15:00 τοπική ώρα.
Ένα τεράστιο κομμάτι της πλαγιάς κατέληξε στην θάλασσα, περίπου 50 μέτρα πιο κάτω, ενώ καταστράφηκαν και δύο παρεκκλήσια.
Ευτυχώς, την ώρα της κατολίσθησης το νεκροταφείο ήταν κλειστό για το κοινό και δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες. Οι εργάτες που βρίσκονταν στο σημείο πρόλαβαν να απομακρυνθούν εγκαίρως.
Ήδη διενεργείται επιχείρηση για τον εντοπισμό των φερέτρων, με τους συγγενείς των ανθρώπων που έχουν ταφεί να περιμένων με αγωνία να διαπιστώσουν αν οι σοροί των αγαπημένων τους προσώπων ήταν μεταξύ εκείνων που κατάπιε η κατολίσθηση.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η κατολίσθηση φαίνεται να προκλήθηκε μετά από διάβρωση της ακτογραμμής, ως επακόλουθο των καταιγίδων που έπληξαν την περιοχή της Λιγουρίας, γνωστής ως ιταλικής Ριβιέρα.
Δείτε τις εικόνες:
ITALY; Buried at sea, Dozens of coffins float away after Italian cliff-top cemetery collapses into the ocean 1/2 pic.twitter.com/2JR6WqAP72
— @KassMedefer (@KMedefer) February 23, 2021
200 coffins drift in the Golfo Paradiso after Italian cemetery collapses into the sea (videos and pictures) #cemetery #italy #video #picture #disaster #apocalypsehttps://t.co/yyxMBG0QMX via @Strange_Sounds pic.twitter.com/j4qizLHLI8
— Strange Sounds (@Strange_Sounds) February 23, 2021