Κόσμος

Ιράν: Δύο δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου δολοφονήθηκαν στην Τεχεράνη

Το Δικαστικό Σώμα του Ιράν ανέφερε ότι ο δράστης αυτοκτόνησε αφού άνοιξε πυρ εναντίον των δικαστών.

AP | Vahid Salemi

Δύο ανώτεροι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ιράν, που εμπλέκονταν στον χειρισμό υποθέσεων κατασκοπείας και τρομοκρατίας, το Σάββατο (18/1) δολοφονήθηκαν στην Τεχεράνη, όπως ανακοίνωσε το Δικαστικό Σώμα της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, το Δικαστικό Σώμα ανέφερε ότι ο δράστης αυτοκτόνησε αφού άνοιξε πυρ εναντίον των δικαστών μέσα στο Ανώτατο Δικαστήριο και ότι ένας σωματοφύλακας ενός από τους δικαστές τραυματίστηκε. Το Δικαστικό Σώμα αναγνώρισε τους δικαστές που σκοτώθηκαν ως τους μεσαίου βαθμού σιίτες μουσουλμάνους κληρικούς, Μοχάμαντ Μογκίσεχ και Αλί Ραζίνι.

Αν και το κίνητρο της δολοφονίας ήταν ακόμη ασαφές, ο εκπρόσωπος του δικαστικού σώματος, Ασγκάρ Τζαχανγκίρ, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι οι δύο δικαστές εμπλέκονταν εδώ και καιρό σε «υποθέσεις εθνικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκοπείας και της τρομοκρατίας». Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε: «Τον περασμένο χρόνο, το Δικαστικό Σώμα είχε αναλάβει εκτεταμένες προσπάθειες για τον εντοπισμό κατασκόπων και τρομοκρατικών ομάδων, μια κίνηση που έχει προκαλέσει οργή και δυσαρέσκεια μεταξύ των εχθρών».

Η κρατική τηλεόραση δήλωσε ότι οι υποθέσεις αυτές σχετίζονταν με άτομα που συνδέονται με το Ισραήλ και την ιρανική αντιπολίτευση, η οποία υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ. Ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης ανέφεραν στο παρελθόν ότι ο Μοχάμαντ Μογκίσεχ συμμετείχε σε δίκες ατόμων για πολιτικούς κρατούμενους. Τέλος, ο Αλί Ραζίνι ήταν στόχος απόπειρας δολοφονίας το 1998.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μαρινάκης: Η Ελλάδα υποδέχεται τη δεύτερη θητεία Τραμπ με εντελώς αντίθετη εικόνα από την πρώτη
Εργατικό δυστύχημα στην Καβάλα: Σκοτώθηκε 24χρονος διανομέας σε τροχαίο
Chevron Right