Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης στο Τσερνόμπιλ, καθώς σημειώθηκε έκρηξη σε αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού. Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ- ΙΑΕΑ) ανακοίνωσε ότι η έκρηξη ακούστηκε από τη νέα σαρκοφάγο που προστατεύει ό,τι έχει απομείνει από τον τέταρτο αντιδραστήρα.
Η έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά, όμως, η ίδιαα πηγή αναφέρει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού τα επίπεδα ραδιενέργειας στο εσωτερικό και το εξωτερικό του Τσερνόμπιλ παραμένουν σε σταθερά και κανονικά επίπεδα.
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή θύματα από το συμβάν.
«Τα επίπεδα ακτινοβολίας μέσα και έξω παραμένουν φυσιολογικά και σταθερός. Η ΔΟΑΕ συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση», πρστίθεται.
O Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέδωσε την έκρηξη σε επίθεση ρωσικού drone.
Το ρωσικό drone έπληξε τη σαρκοφάγο, προκαλώντας πυρκαγιά η οποία έχει πλέον κατασβεστεί, πρόσθεσε ο Ζελένσκι, εξηγώντας ότι μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχε παρατηρηθεί αύξηση του επιπέδου ραδιενέργειας.