Κόσμος

ΗΠΑ: Βίντεο ντοκουμέντο με τον 13χρονο που ακινητοποίησε σχολικό όταν λιποθύμησε ο οδηγός

Ο ατρόμητος νεαρός από τις ΗΠΑ δεν δίστασε να τρέξει και να πατήσει φρένο, σώζοντας τους συμμαθητές του.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ένας μαθητής από τις ΗΠΑ, μόλις 13 ετών, πήρε την κατάσταση στα χέρια του, όταν ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου λυποθήμησε στο τιμόνι, έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters.

Ο μικρός Ντίλον Ριβς επέβαινε στο σχολικό λεωφορείο μαζί με περίπου 60 συμμαθητές του, όταν αντιλήφθηκε πως ο οδηγός έχασε τις αισθήσεις του. «Πήδηξε από τη θέση του, πέταξε το σακίδιό του και έτρεξε μπροστά, ενώ το λεωφορείο βρισκόταν εν κινήσει», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ρόμπερτ Λίβερνοϊ, σχολικός επιθεωρητής στην πολιτεία Μίσιγκαν.

Σε βίντεο από κάμερα του σχολικού, διακρίνεται πράγματι ο οδηγός να αισθάνεται δυσφορία και κάποια στιγμή να λιποθυμάει. Ο 13χρονος Ντίλον Ριβς σπεύδει και παίρνει τον έλεγχο του τιμονιού, πατάει φρένο και ακινητοποιεί το όχημα, ενώ ακούγονται κραυγές από τρομοκρατημένα παιδιά. Ακολούθως ακούγεται να φωνάζει στους συμμαθητές του να τηλεφωνήσουν αμέσως για να ζητήσουν βοήθεια.

Δείτε το βίντεο

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη (26/4) στην πόλη Γουόρεν, βόρεια του Ντιτρόιτ, κατά την επιστροφή των μαθητών στα σπίτια τους.

Ασθενοφόρο μετέφερε τον οδηγό στο πλησιέστερο νοσοκομείο και, σύμφωνα με το CNN, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Η αντίδραση του μαθητή «έκανε τη διαφορά», υπογράμμισε ο Ρόμπερτ Λίβερνοϊ.

Εμφανώς συγκινημένοι αλλά και υπερήφανοι, οι γονείς του 13χρονου επαίνεσαν τον γιο τους στη συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντάς τον «μικρό ήρωα».

Χάρη στον Ντίλον Ριβς, «αποφεύχθηκε ένα ατύχημα, που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο δημοτικός σύμβουλος Τζόναθαν Λάφερτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τσίπρας από τη Χίο: «Χαλαρή ψήφος σημαίνει Μητσοτάκης, ακρίβεια και ανισότητες»
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 65χρονη για απάτη - Απέσπασε από 69χρονη πάνω από 15.000 ευρώ
Chevron Right