Η μεγαλύτερη αδελφή του Ντόναλντ Τραμπ, η Μαριάν Τραμπ Μπάρι, πέθανε σε ηλικία 86 ετών, όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι New York Times.
Η Μπάρι, η οποία ήταν ανώτερη δικαστής στο Εφετείο των ΗΠΑ μέχρι το 2019, βρέθηκε στο διαμέρισμά της στην 5η Λεωφόρο περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας, μεταδίδει το ABC News, επικαλούμενο πηγές που ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν σημάδια τραύματος ή εγκληματικής ενέργειας.
Η Μπάρι διορίστηκε για πρώτη φορά στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια του Νιου Τζέρσεϊ από τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1983. Το 1999, διορίστηκε στο Εφετείο των ΗΠΑ για το Τρίτο Περιφερειακό Δικαστήριο το 1999 από τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, η σύζυγος του οποίου, Χίλαρι Κλίντον, θα αντιμετώπιζε τον αδελφό της στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.
Αποσύρθηκε από την έδρα εν μέσω έρευνας σχετικά με το αν η ίδια, ο πατέρας της, Φρεντ Τραμπ, και τα αδέλφια της είχαν εμπλακεί σε υποτιθέμενες δόλιες φορολογικές και οικονομικές συναλλαγές. Η έρευνα έκλεισε τελικά.
Ο νεότερος αδελφός του πρώην προέδρου Ρόμπερτ Τραμπ πέθανε τον Αύγουστο του 2020 σε ηλικία 71 ετών. Ο άλλος αδελφός του, ο Φρεντ Τραμπ Τζούνιορ, πέθανε από καρδιακή προσβολή τον Σεπτέμβριο του 1981 σε ηλικία 42 ετών. Ο Τραμπ έχει επίσης μια αδελφή 81 ετών, την Ελίζαμπεθ Τραμπ Γκράου.
Η Μπάρι έγινε πρωτοσέλιδο το 2020 όταν η ανιψιά της, Μαίρη Τραμπ, δημοσίευσε κρυφά ηχογραφημένο ηχητικό υλικό στο οποίο ασκούσε σκληρή κριτική στον αδελφό της.
Ο ήχος προερχόταν από συνομιλίες που είχαν καταγραφεί κρυφά το 2018 και το 2019.
Στο ηχητικό υλικό διάρκειας 15 ωρών, αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε τότε η Washington Post, η Μπάρι δεν κρατήθηκε όταν μίλησε για τον αδελφό της και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την προεδρία.
«Το μόνο που θέλει να κάνει είναι να απευθυνθεί στη βάση του», είπε η Μπάρι σε μια ηχογράφηση. «Δεν έχει αρχές. Καμία. Καμία. Και η βάση του, εννοώ Θεέ μου, αν ήσουν θρησκευόμενος άνθρωπος, θα ήθελες να βοηθήσεις τους ανθρώπους. Όχι να κάνεις κάτι τέτοιο».
Σε μια άλλη ηχογράφησή της, η Μπάρι μίλησε για την αυστηρή μεταναστευτική πολιτική του αδελφού της. «Είναι το ψεύτικο του πράγματος. Είναι η ψευτιά και αυτή η σκληρότητα. Ο Ντόναλντ είναι σκληρός», είπε.
Η Μπάρι υποστήριξε επίσης στις ηχογραφήσεις ότι ο πρόεδρος δεν έδωσε μόνος του τις εισαγωγικές εξετάσεις για το κολέγιο – κάτι που ομοίως υποστήριξε η Μαίρη στα απομνημονεύματά της, χωρίς αρχικά να αποκαλύψει την πηγή αυτού του ισχυρισμού. (Η διοίκηση Τραμπ αρνήθηκε τον ισχυρισμό και χαρακτήρισε τον απολογισμό της Μαίρη «παράλογο»).
«Μπήκε στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια επειδή έβαλε κάποιον να δώσει τις εξετάσεις», είπε η Μπάρι.