Κόσμος

Νέος γύρος ρωσοφοβίας ενόψει ευρωεκλογών – O Guardian βάζει στο «πυρηνικό στόχαστρο» της Μόσχας και την Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Μέσων Παραπληροφόρησης της ΕΕ ανάγει «ανόητα Fake News» του διαδικτύου σε κίνδυνο για τις ευρωεκλογές

Καθώς οι ευρωεκλογές πλησιάζουν, δυτικοί αξιωματούχοι αλλά και ΜΜΕ επικαλούνται όλο και περισσότερο τον κίνδυνο μιας ρωσικής παραπληροφορήσης που θα μπορούσε να επηρεάσει τα εκλογικά αποτελέσματα σε μια σειρά από χώρες.

Σύμφωνα με τελευταίο δημοσίευμα του Guardian στους «στόχους» της Ρωσίας βρίσκεται και η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Μέσων Παραπληροφόρησης της ΕΕ προειδοποιεί για την διασπορά ψευδών ειδήσεων στη χώρα μας, καθώς σήμερα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η φήμη ότι η Ελλάδα είναι «πυρηνικός στόχος για το Κρεμλίνο».

Άλλοι ψευδείς ισχυρισμοί αφορούν τις προετοιμασίες της Ρωσίας για άμεση επίθεση στην ΕΕ ή την πρόθεση της Κίνας να κηρύξει τον πόλεμο στο ΝΑΤΟ εάν τα κράτη μέλη του επιτεθούν απευθείας στη Ρωσία. Σε άλλο fake video που κυκλοφόρησε στην Πορτογαλία παρουσιάζεται η δήθεν κινητοποίηση πυρηνικών από το Κρεμλίνο.

Screenshot_2024-06-05_175301_2c4e1.png

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πώς το drone εντόπισε τη φωτιά στη Δροσοπηγή: Η εικόνα που έστειλε στην Πυροσβεστική
Σύμβαση Ελληνικό Μετρό - Άκτωρ για τη δημιουργία σύγχρονου συγκοινωνιακού κόμβου στο Μετρό Θεσσαλονίκης
Chevron Right