Έπειτα από 8 ώρες ανθρωποκυνηγητού ο 21χρονος Uroš. Β βρίσκεται στα χέρια της σερβικής αστυνομίας. Μάλιστα, το σερβικό Μέσο Telegraf δημοσίευσε μία φωτογραφία του δράστη στιγμές μετά τη σύλληψή του.
Ο 21χρονος Uroš, γιος στρατιωτικού, «γάζωσε» όποιον έβρισκε μπροστά του, σκοτώνοντας 8 άτομα και τραυματίζοντας άλλα τουλάχιστον 13.
Η στιγμή της σύλληψης του δράστη
🔴 SERBIA :#VIDEO MOMENT OF ARREST OF MASS SHOOTER!
MASS SHOOTING AT A SCHOOL IN BELGRADE CITY!
A teenager opened fire at a school.
8 schoolchildren & a guard killed, 6 children & a teacher wounded.
The suspect in custody.#BreakingNews #UltimaHora… pic.twitter.com/MAuwgO1P3r— LW World News 🌏 (@LoveWorld_Peopl) May 3, 2023
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο συλληφθείς ενεπλάκη σε διένεξη στο προαύλιο σχολείου αργά χθες το βράδυ στο χωριό Ντουμπόνα, κοντά στο Βελιγράδι. Αρχικά αποχώρησε, όμως επέστρεψε με τουφέκι εφόδου και περίστροφο και άρχισε να πυροβολεί. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και εξακολούθησε να πυροβολεί αδιακρίτως τον κόσμο μέσα από το όχημα στο οποίο επέβαινε σε άλλα δύο χωριά.
Όπως μετέδωσε το RTS, ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας και η αδελφή του βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.
Στην επιχείρηση για την σύλληψη του υπόπτου μετείχαν περίπου 600 Σέρβοι αστυνομικοί και μέλη της ειδικής αντιτρομοκρατικής μονάδας και της χωροφυλακής, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο RTS, το οποίο πρόσθεσε ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης ελικόπτερο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ότι κινητοποιήθηκαν πολλές περίπολοι της αστυνομίας για να εντοπιστεί ο δράστης.
Υπήρχαν πληροφορίες πως ο νεαρός είχε εντοπιστεί, περικυκλώθηκε από την αστυνομία κοντά στην κωμόπολη Μάλι Ποζάρεβατς, αλλά αρνήθηκε να παραδοθεί και αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς.
Αν και ο μακελάρης συνελήφθη, ωστόσο, το Telegraf αναφέρει πως υπάρχουν μαρτυρίες που κάνουν λόγο για συνεργούς.