Μια κουταλιά από το παγωτό «byakuya» (λευκή νύχτα στα ιαπωνικά), πιθανότατα θα κοστίσει σε όποιον θελήσει να το δοκιμάσει περισσότερο από όσα παγωτά έχει φάει σε όλη του τη ζωή.
Το πανάκριβο έδεσμα είναι φτιαγμένο από λευκή τρούφα που καλλιεργείται στην Άλμπα της Ιταλίας, μια σπάνια λιχουδιά που κοστίζει περίπου 6.905 δολάρια ανά λίβρα (μισό κιλό περίπου)
Έτσι και η ιαπωνική μάρκα παγωτού Cellato προμηθεύεται υλικά αποκλειστικά από την Άλμπα, το μέρος που πολλοί θεωρούν πως έχει τις καλύτερες λευκές τρούφες στην Ιταλία.
Το γλυκό περιλαμβάνει επίσης τυριά Parmigiano Reggiano και ίζημα σάκε (ή sake kasu), ένα αλκοολούχο (8%) υποπροϊόν της ιαπωνικής παραγωγής σάκε. Το παγωτό ολοκληρώνεται με ένα βρώσιμο φύλλο χρυσού.
H εταιρεία Cellato ανέπτυξε τη γεύση με τον Τανταγιόσι Γιαμάντι, τον επικεφαλής σεφ του φημισμένου εστιατορίου RiVi της Οσάκα, ο οποίος φέρεται να αναζητούσε να συνδυάσει ευρωπαϊκές και ιαπωνικές γεύσεις για ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
«Μας πήρε πάνω από 1,5 χρόνο για να το φτιάξουμε, με πολλές δοκιμές και λάθη ώστε να πετύχουμε τη σωστή γεύση», δήλωσε στο Ρεκόρ Γκίνες εκπρόσωπος της εταιρείας, σύμφωνα με το CNN.
Η εταιρεία σημείωσε ότι «η αποστολή της δεν είναι μόνο να φτιάχνει λαχταριστά ακριβά επιδόρπια, αλλά να δημιουργεί μια γαστρονομική περιπέτεια που συνδυάζει τα ευρωπαϊκά συστατικά και τα παραδοσιακά ιαπωνικά τρόφιμα».
Το γλυκό είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ιαπωνία και αποστέλλεται απευθείας στους καταναλωτές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Cellato. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Cellato σχεδιάζει να κυκλοφορήσει προϊόντα και με άλλους συνδυασμούς πολυτελών συστατικών, όπως σαμπάνια και χαβιάρι.
Δείτε βίντεο από το πιο ακριβό παγωτό του κόσμου
https://www.instagram.com/p/CsY4XbbNfhd/