Κόσμος

Οι δηλώσεις Μπάιντεν που προκάλεσαν νέα σχόλια για την ψυχική του κόπωση

Η δήλωση του Μπάιντεν ότι θα παραχωρούσε «μεγάλη συνέντευξη Τύπου» προκάλεσε έκπληξη.

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά του Τύπου σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις την ίδια ημέρα αξιολογήθηκαν από τον αμερικανικό Τύπο πως ο 80χρονος ηγέτης των Δημοκρατικών αντιμετωπίζει ψυχική κόπωση.

Η δήλωση του Μπάιντεν ότι θα παραχωρούσε «μεγάλη συνέντευξη Τύπου» στο τέλος της χθεσινής του ενημέρωσης για την οικονομία της χώρας και το ανώτατο όριο του χρέους προκάλεσε έκπληξη.

Όπως έγινε κατανοητό οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν στο τέλος της σύσκεψης, ότι «έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και θα δώσω μια μεγάλη συνέντευξη Τύπου το απόγευμα» δεν ανταποκρίνονταν στην αλήθεια.

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να συμμαζέψει τα πράγματα δηλώνοντας ότι ο Μπάιντεν αναφερόταν σε μια προσχεδιασμένη συνέντευξη.

Ο αμερικανικός Τύπος, ο οποίος αξιολόγησε τη δήλωση του Μπάιντεν στη συνέντευξη Τύπου για τους δημοσιογράφους ως μια «νέα γκάφα» του, επανέφερε στην ατζέντα τις ανησυχίες για τη δεύτερη θητεία του 80χρονου ηγέτη στην προεδρία.

Σε συνέντευξή του στην αμερικανική τηλεόραση MSNBC την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν κατήγγειλε τις «αρνητικές» ειδήσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Απαντώντας στο σχόλιο της Στέφανι Ρόλε ότι «παρά τις νίκες, ο καιρός δεν είναι πολύ καλός σε αυτή τη χώρα», ο Μπάιντεν είπε ότι «επί τρία χρόνια, το μόνο που ακούνε είναι αρνητικές ειδήσεις. Όλα είναι αρνητικά. Δεν επικρίνω τον Τύπο, αλλά αν ανοίξεις την τηλεόραση, ο μόνος τρόπος για να έχεις επιτυχία είναι αν υπάρχει κάτι αρνητικό, ξέρετε…».

Ο Δημοκρατικός Πρόεδρος δήλωσε ότι έχει δημιουργήσει μια εκτελεστική ομάδα στο υπουργικό του συμβούλιο που ονομάζεται «δεύτερο υπουργικό συμβούλιο» και ότι είναι «σε θέση να θέσει σε εφαρμογή τα περισσότερα από αυτά που μπορεί να κάνει τώρα».

Μετά από δύο διαδοχικές εκδηλώσεις την ίδια ημέρα, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης χρησιμοποίησαν επικριτική γλώσσα για την πνευματική οξύτητα του Τζο Μπάιντεν, του γηραιότερου προέδρου στην ιστορία της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τη RealClearPolitics, η οποία διεξάγει δημοσκοπήσεις κοινής γνώμης για την πολιτική, για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021, το ποσοστό εκείνων που υποστηρίζουν την προεδρία του Μπάιντεν έπεσε στο 43%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τσίπρας από Κοζάνη: Αυτή τη φορά θα έρθουμε για να βγάλουμε τα νοικοκυριά από τη χρεοκοπία
Eurovision 2023: Η σειρά εμφάνισης των «Big Five» και της Ουκρανίας στον τελικό
Chevron Right