Οι γιατροί προσπάθησαν να επαναφέρουν τον Ναβάλνι για περισσότερο από μισή ώρα πριν από τον θάνατό του.
Ένα πλήρωμα ασθενοφόρου προσπάθησε να επαναφέρει τον Αλεξέι Ναβάλνι για περισσότερο από μισή ώρα, δήλωσε το νοσοκομείο της πόλης Labytnang στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης RIA Novosti.
«Οι γιατροί που έφτασαν στο σημείο συνέχισαν τα μέτρα ανάνηψης που είχαν ήδη παράσχει οι γιατροί της φυλακής», δήλωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου, σύμφωνα με το RIA.
«Τα πραγματοποίησαν για περισσότερο από μισή ώρα. Ωστόσο, ο ασθενής πέθανε», προσθέτουν.
«Η ομάδα του ασθενοφόρου έφτασε στη φυλακή σε λιγότερο από επτά λεπτά και οι γιατροί έφτασαν στον ασθενή δύο λεπτά αργότερα», σύμφωνα με τον συνομιλητή.
Την Παρασκευή, η ρωσική υπηρεσία φυλακών δήλωσε ότι ο Ναβάλνι «αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά από έναν περίπατο» και «σχεδόν αμέσως» έχασε τις αισθήσεις του. Είπε ότι διερευνά τον «αιφνίδιο θάνατό» του.
O αιφνίδιος θάνατος του Ναβάλνι προκάλεσε το ξέσπασμα της οικογένειάς του κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.