Κόσμος

Εκλογές στη Bρετανία: «Loser» ο Σούνακ – YouTuber τον τρόλαρε όσο μιλούσε για την ήττα του (βίντεο)

Πίσω από τον Ρίσι Σούνακ σηκώθηκε ένα χαρτί με το γράμμα L το πρώτο γράμμα της λέξης lose (ήττα) στα αγγλικά.

Ιστορική είναι η ήττα που κατέγραψε το Συντηρητικό Κόμμα στις εκλογές στη Βρετανία με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ να κάνει λόγο για μια δύσκολη βραδιά.

«Το κόμμα των Εργατικών κέρδισε τις εκλογές» παραδέχθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας προσθέτοντας ότι τηλεφώνησε στον Σερ Κιρ Στάρμερ για να τον συγχαρεί.

«Θα πάω τώρα στο Λονδίνο όπου θα τοποθετηθώ αναλυτικότερα για τα αποτελέσματα των εκλογών πριν να εγκαταλείψω τη θέση του πρωθυπουργού για την οποία έδωσα τα πάντα» πρόσθεσε ο κ. Σούνακ.

Η δήλωση ωστόσο του Σούνακ συνοδεύτηκε από ένα ευτράπελο με τον Youtuber Νίκο Ομιλάνα να εμφανίζεται στο φόντο και να τρολάρει τον Σούνακ κρατώντας ένα χαρτί με το γράμμα L το πρώτο γράμμα της λέξης lose (ήττα) στα αγγλικά.

Ο καμεραμάν πάντως έκανε ό,τι μπορούσε για να βγάλει το Ομιλάνα από το πλάνο. 

Δείτε το βίντεο:

«Πρόκειται για σφαγή» δήλωνε νωρίτερα η Ρουθ Ντέιβιντσον, η πρώην ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος στη Σκωτία.

Ο Στιβ Μπέικερ, ο οποίος ήταν υπουργός Επικρατείας του Ρίσι Σούνακ για τη Βόρεια Ιρλανδία, είπε στο BBC ότι «είναι μια καταστροφική νύχτα για το Συντηρητικό Κόμμα».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας αναγνώρισε νωρίς το πρωί τη νίκη των Εργατικών στις εκλογές και ενημέρωσε πως επικοινώνησε ήδη με τον Κιρ Στάρμερ για να τον συγχαρεί.

Η πρωθυπουργική θητεία του Σούνακ ολοκληρώνεται με μια βαριά ήττα, καθώς οι Συντηρητικοί καταγράφουν μια από τις χειρότερες επιδόσεις τους από ιδρύσεως του κόμματος. Πρόκειται ουσιαστικά για ολική ανατροπή του εκλογικού σκηνικού σε σύγκριση με το 2019, όταν ο Μπόρις Τζόνσον είχε ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων και ο Τζέρεμι Κόρμπιν είχε οδηγήσει τους Εργατικούς στη χειρότερη επίδοσή τους από το 1935.

Για πρώτη φορά μετά τον Γκόρντον Μπράουν (2007-2010), ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ θα έχει ένοικο έναν Εργατικό, τον Κιρ Στάρμερ, ο οποίος οδήγησε το κόμμα του σε θρίαμβο, εξασφαλίζοντας ευρεία πλειοψηφία στο νέο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη πρόβλεψη που μεταδίδει το BBC, οι Εργατικοί θα εξασφαλίσουν 410 από τις συνολικά 650 στη Βουλή των Κοινοτήτων. Το Συντηρητικό Κόμμα καταλαμβάνει 144 έδρες, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 58, το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας 8, το Reform UK 4 έδρες και τα υπόλοιπα κόμματα 26.

«Απόψε οι άνθρωποι εδώ και σε ολόκληρη τη χώρα μίλησαν και είναι έτοιμοι για την αλλαγή», τόνισε ο 61χρονος Στάρμερ απευθυνόμενους σε ψηφοφόρους της εκλογικής του περιφέρειας.

Έπειτα από πέντε συντηρητικούς πρωθυπουργούς, το Brexit, τη λιτότητα, την κρίση της αγοραστικής δύναμης και την επιδείνωση του δημόσιου συστήματος υγείας, οι Βρετανοί ήθελαν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους στις κάλπες και να γυρίσουν σελίδα. Οι Τόρις είχαν μόνο μία φιλοδοξία τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας: να περιορίσουν το εύρος της ήττας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Χάος στον Κηφισό μετά από ανατροπή φορτηγού - Ο οδηγός έφυγε... τρέχοντας
Κιρ Στάρμερ: «Η αλλαγή αρχίζει τώρα» - Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Βρετανού Πρωθυπουργού
Chevron Right