Κόσμος

Παρίσι: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στις Galeries Lafayette εν μέσω διαμαρτυριών

Επεισοδιακή η φωταγώγηση του δέντρου στο περίφημο πολυκατάστημα στο Παρίσι.

Οι Galeries Lafayette στο Παρίσι φωταγώγησαν το εμβληματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο τους που σηματοδοτεί και την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Το γιγαντιαίο δέντρο που φτάνει έως την οροφή είναι ένα πράσινο έλατο, ενώ μια ασημένια μπάλα κοσμεί την κορυφή του.

Ωστόσο, δεν κύλησαν όλα ρόδινα κατά τη διάρκεια της λαμπερής τελετής φωταγώγησης.

https://www.instagram.com/p/ClD2Yhdjv7e

Εργαζόμενοι διαδήλωσαν ζητώντας υψηλότερους μισθούς και διέκοψαν το event που λάμβανε χώρα κάτω από τον θόλο του ιστορικού πολυκαταστήματος του Παρισιού.

«Δεν είμαστε χαρούμενοι! Δεν είμαστε χαρούμενοι», φώναζαν οι διαδηλωτές, κρατώντας σημαίες συνδικάτων και κόρνες ενώ ο διευθυντής του καταστήματος Αλεξάντρ Λιό προσπαθούσε να απευθυνθεί στους δημοσιογράφους.

Οι Galeries Lafayette είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ψώνια, ειδικά για τους Αμερικανούς και τους Κινέζους τουρίστες της πρωτεύουσας της Γαλλίας.

Στην ετήσια τελετή φωταγώγησης του καταστήματος της Boulevard Haussmann έχουν στο παρελθόν παρευρεθεί διασημότητες.

Τα Χριστούγεννα, το περίφημο πολυκατάστημα σφίζει από ταξιδιώτες που καταφτάνουν για να κάνουν τα εορταστικά τους ψώνια.

Ο Μαρκ Κορεάς, πωλητής στο τμήμα γυναικείων υποδημάτων, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για τους μισθούς: «Είναι απαράδεκτο το 2022 να κερδίζεις 1.200 ευρώ το μήνα», είπε ο Κορέας.

«Λυπούμαστε που συνέβη αυτό», τόνισε εκπρόσωπος των Galeries Lafayette, λέγοντας ότι τα διαμαρτυρόμενα συνδικάτα δεν αντικατοπτρίζουν την «ποιότητα του κοινωνικού διαλόγου της εταιρείας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Τριπλή επιδημία»: Τι συμβαίνει όταν συγκρούονται κρούσματα γρίπης, RSV και κορονοϊού;
Καλοριφέρ: Το κόλπο με το κλασικό ξύλινο μέτρο για οικονομία στη θέρμανση
Chevron Right