Κόσμος

Στήνει «φιέστα» στην Αγιά Σοφιά ανήμερα της Άλωσης ο Ερντογάν – Ουρές για την πρωινή προσευχή

Δεύτερος γύρος προκλήσεων μέσα στην Αγιά Σοφιά, μετά τους χθεσινούς πανηγυρισμούς των οπαδών του Ερντογάν.

Από τα ξημερώματα και υπό βροχή, χιλιάδες πιστοί περίμεναν καρτερικα στην ουρά έξω από την Αγιά Σοφιά για την πρωινή προσευχή, στην οποία θα παρίστατο ο Ερντογάν μετά τη μεγάλη του νική στις εκλογές της 28ης Μαΐου.

Μία προσευχή με συμβολικό χαρακτήρα, ανήμερα της Άλωσης, μία μέρα με την επικράτηση του Τούρκου προέδρου στις εκλογές, ο οποίος την μετέτρεψε σε τζαμί στις 24 Ιουλίου το 2020.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφτεί την Αγιά Σοφιά το μεσημέρι, όπου αναμένεται να απευθύνει πανηγυρική ομιλία μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Ουρές έξω από την Αγιά Σοφιά τα ξημερώματα

Θα είναι η δεύτερη πρόκληση με την Αγιά Σοφιά μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο. 

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων το απόγευμα της Κυριακής, εκατοντάδες υποστηρικτές του AKP πανηγύρισαν τη νίκη του Ταγίπ Ερντογάν μέσα στην Αγία Σοφία, με συνθήματα όπως «ο Θεός είναι μεγάλος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Η Βουλή των «24 ωρών» ψηφίζει πρόεδρο - Τι ακολουθεί έως τις 25 Ιουνίου
Διακοπή ρεύματος σήμερα 29/5 σε περιοχές της Αττικής - Οι ώρες
Chevron Right