Κόσμος

Δημιουργήθηκε η ομάδα «Πατριώτες για την Ευρώπη» – Στην ίδια ομάδα με την Λεπέν η Λατινοπούλου

Τη νέα πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελούν 84 βουλευτές που προέρχονται από 12 χώρες.

Οι «Πατριώτες για την Ευρώπη» δημιούργησαν, τη Δευτέρα (08/07), την πολιτική τους ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία αποτελείται από 84 βουλευτές που προέρχονται από 12 χώρες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ζορντάν Μπαρντελά του «Rassemblement National» από τη Γαλλία εξελέγη πρόεδρος της πολιτικής ομάδας, στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετέχει η Αφροδίτη Λατινοπούλου ως ευρωβουλεύτρια της «Φωνής Λογικής».

Από την πλευρά του, ο Ζορντάν Μπαρντελά σημείωσε: «Οι “Πατριώτες για την Ευρώπη” αντιπροσωπεύουν την ελπίδα για τα δεκάδες εκατομμύρια πολίτες στα ευρωπαϊκά έθνη που εκτιμούν την ταυτότητά τους, την κυριαρχία και την ελευθερία τους. Ως πατριωτικές δυνάμεις, θα συνεργαστούμε για να ανακτήσουμε τους θεσμούς μας και να επαναπροσανατολίσουμε τις πολιτικές για να υπηρετήσουμε τα έθνη και τους λαούς μας».

Η πολιτική ομάδα «Πατριώτες για την Ευρώπη» αποτελείται από τα εξής κόμματα:

  • Rassemblement National (Γαλλία): 30 ευρωβουλευτές

  • Fidesz και Χριστιανοδημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (Ουγγαρία): 11 ευρωβουλευτές

  • Λέγκα (Ιταλία): 8 ευρωβουλευτές

  • ANO (Τσεχία): 7 ευρωβουλευτές

  • Oath and Motorists (Τσεχία): 2 ευρωβουλευτές

  • FPÖ (Αυστρία): 6 ευρωβουλευτές

  • PVV (Ολλανδία): 6 ευρωβουλευτές

  • VOX (Ισπανία): 6 ευρωβουλευτές

  • Vlaams Belang (Φλάνδρα, Βέλγιο): 3 ευρωβουλευτές

  • CHEGA (Πορτογαλία): 2 ευρωβουλευτές

  • Λαϊκό Κόμμα της Δανίας (Δανία): 1 ευρωβουλευτής

  • Φωνή Λογικής (Ελλάδα): 1 ευρωβουλευτής

  • Πρώτη Λετονία (Λετονία): 1 ευρωβουλευτής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πειραιάς: Οδηγός μηχανής «έφυγε» με τη μηχανή μέσα στο λιμάνι
Μαραθώνας: Βίντεο από τη στιγμή που ξεσπά η φωτιά - Οριοθετήθηκε μέσα σε 20 λεπτά
Chevron Right