Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν απόψε από πυρά στο Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ.
Στα πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται πλήθος αστυνομικοί και τραυματιοφορείς στο σημείο, στην οδό Ντίζενγκοφ, στην καρδιά της πόλης.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ένοπλος πυροβόλησε εναντίον ενός πεζού προτού να «εξουδετερωθεί» και ότι υπάρχουν υπόνοιες ότι επρόκειτο για «τρομοκρατική επίθεση».
«Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά σήμερα το βράδυ στο Τελ Αβίβ και ο δράστης της επίθεσης «εξοντώθηκε»», ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ.
«Σοβαρή επίθεση στο Τελ-Αβίβ (…) συγχαίρω τον αστυνομικό ο οποίος, σε μια γενναία πράξη, εξόντωσε τον τρομοκράτη και έσωσε πολλές ζωές», δήλωσε ο Μπεν Γκβιρ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο του.
Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης
LIVE: The scene following a shooting in Tel Aviv https://t.co/B6ebavtGKJ
— Reuters (@Reuters) March 9, 2023