Κόσμος

Γαλλία: Νεκρός 17χρονος από πυρά αστυνομικού (Σκληρό βίντεο)

Οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό. 

Ένας 17χρονος οδηγός αυτοκινήτου σκοτώθηκε στη Ναντέρ, στα περίχωρα της γαλλικής πρωτεύουσας, από πυρά αστυνομικού.

Ένα βίντεο που μεταδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα δείχνει το όχημα σταματημένο και δύο αστυνομικούς να στέκονται στο ύψος του μπροστινού παραθύρου, ο ένας εκ των οποίων με το όπλο του στον οδηγό.

Όταν ο οδηγός πατάει γκάζι και επιχειρεί να διαφύγει, ένας εκ των δύο αστυνομικών πυροβολεί τον 17χρονο στο στήθος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το όχημα, το οποίο ήταν νοικιασμένο, εμπλεκόταν σε αρκετές τροχαίες παραβάσεις.

Οι γαλλικές αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για «άρνηση συμμόρφωσης» εκ μέρους του θύματος. Ωστόσο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος ανακοίνωσε ότι θα κινηθούν νομικά κατά των δύο αστυνομικών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η άρνηση συμμόρφωσης δεν δικαιολογεί την χρήση όπλου από αστυνομικό.

Οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό. 

Η εθνική αστυνομική επιθεώρηση IGPN έχει ξεκινήσει έρευνα για πιθανή ανθρωποκτονία από πρόθεση από πρόσωπο που κατέχει θέση δημόσιας εξουσίας.

Μια ξεχωριστή έρευνα διεξάγεται από την περιφερειακή αστυνομία σχετικά με την παράλειψη του οδηγού να σταματήσει και την φερόμενη απόπειρα δολοφονίας προσώπου που κατέχει θέση δημόσιας εξουσίας.

Δείτε το βίντεο:

https://twitter.com/ppi_guillaume/status/1673713329062174721

Μάλιστα, μετά το περιστατικό, ξέσπασαν ταραχές στην Ναντέρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πομπηία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον πρόγονο της πίτσας σε πίνακα
Συγχαρητήρια Μπλίνκεν σε Μητσοτάκη - Τι συζήτησαν
Chevron Right