Κόσμος

«Βαρύ» μήνυμα Πούτιν: Η μόνη άμυνα είναι η ενίσχυση των πυρηνικών μας

Οι κατευθυντήριες οδηγίες του Πούτιν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. «Το κράτος παρέχει ό,τι χρειάζεται ο στρατός».

Ομιλία στη διευρυμένη συνεδρίαση του Κολεγίου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη (21/12) ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια της οποίας ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις και τους έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες όσον αφορά στη σύγκρουση με τη Δύση που περιλαμβάνουν ακόμα και την ενίσχυση των πυρηνικών της Ρωσίας.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το RT, ο Πούτιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους ρώσους στρατιώτες που συμμετέχουν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να τιμήσουν τη μνήμη όσων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με ενός λεπτού σιγή.

Ο ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι το στρατιωτικό δυναμικό και οι δυνατότητες των χωρών του ΝΑΤΟ χρησιμοποιούνται ενεργά εναντίον της Ρωσίας, ενώ εγγυήθηκε την ασφάλεια των πολιτών σε όλα τα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Οι Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν όπως οι ήρωες προηγούμενων πολέμων, συμπεριλαμβανομένου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», τόνισε ο Πούτιν.

Εντολή για ανάλυση των στρατηγικών του ΝΑΤΟ

Συνεχίζοντας, ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να ενισχύει το στρατιωτικό της δυναμικό, ενώ ανέφερε ότι όλες οι πληροφορίες για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και τα μέσα που χρησιμοποιούν αυτές είναι γνωστές στη Μόσχα.

Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή να γίνει ανάλυση των τακτικών του ΝΑΤΟ και κάλεσε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των ρωσικών στρατευμάτων.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα διατηρήσει την ετοιμότητα μάχης και πως θα βελτιώσει την πυρηνική της ισχύ, κάτι που -όπως είπε- αποτελεί την κύρια εγγύηση της κυριαρχίας της χώρας.

Οι οδηγίες του Πούτιν για αεροδιαστημικές δυνάμεις και UAV

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πούτιν έδωσε εντολή στο ρωσικό ΥΠΕΞ να αυξήσει τις μαχητικές ικανότητες των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, ενώ επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης της χρήσης UAV από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Το κράτος παρέχει ό,τι χρειάζεται ο στρατός», διεμήνυσε ο Πούτιν και τόνισε ότι οι ρώσοι στρατιωτικοί θα πρέπει να διαθέτουν τα πάντα στο υψηλότερο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων όπλων και συσκευών νυχτερινής όρασης.

Επίσης, σημείωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει εμπειρία στην ανάπτυξη υποβρύχιων drones και είναι σε θέση να αναπτύσσει αεροσκάφη και επίγεια drones.

Σοϊγκού: Η Δύση σιωπά για τον πυρηνικό εκβιασμό και τα εγκλήματα πολέμου της Ουκρανίας 

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος επιτέθηκε στην Ουκρανία και τη Δύση.

Όπως είπε, τα δυτικά ΜΜΕ σιωπούν για τα εγκλήματα πολέμου της Ουκρανίας και πως η Δύση κάνει ό,τι μπορεί για να αγνοήσει τα «στοιχεία πυρηνικού εκβιασμού» του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με τον Σοϊγκού, οι δυνάμεις του Κιέβου καταφεύγουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις και δολοφονίες επί πληρωμή καθώς και βομβαρδισμούς αμάχων με βαρέα όπλα.

Η αναφορά στη Μέρκελ

Μάλιστα, ο ρώσος υπουργός Άμυνας έκανε αναφορά στην Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι οι πρόσφατες δηλώσεις της δείχνουν ότι δεν ήταν η Ρωσική Ομοσπονδία που ήταν η πηγή της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«Οι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, περισσότερες από 25 χώρες έχουν στείλει 97 δισεκατομμύρια δολάρια στο Κίεβο για να προμηθεύσουν όπλα», υπογράμμισε.

Έτοιμη για δράση η ομάδα γυναικών πιλότων

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Σοϊγκού ανακοίνωσε ότι η πρώτη ομάδα γυναικών πιλότων αποφοίτησε για το 2022 και είναι έτοιμη για δράση.

Παράλληλα, σημείωσε ότι πάνω από 27.000 εκτάρια «απελευθερωμένων» περιοχών έχουν καθαριστεί από νάρκες.

Μιλώντας για τον ρωσικό στρατό, τόνισε ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν λάβει κρατικά βραβεία κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ 120 από αυτούς έχουν πάρει τον τίτλο του «Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Επίσης, ο Σοϊγκού υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να διατηρεί και να βελτιώνει την πολεμική ετοιμότητα των πυρηνικών της όπλων, κάτι που τόνισε νωρίτερα και ο Πούτιν.

Τέλος, ο ρώσος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν τις παραδόσεις του θαλάσσιου υπερηχητικού πυραύλου «Zircon».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Το έξυπνο κόλπο για να πακετάρουμε τα δώρα των Χριστουγέννων (Βίντεο)
Η γη της ελιάς: Τι σημαίνει για τους ήρωες ο εκλογικός θρίαμβος του Ισίδωρου
Chevron Right