Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο μέγαρο Κυρινάλιο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου είκοσι πέντε λεπτά και ο Ιταλός πρόεδρος, πριν αρχίσει η συνομιλία, υποδεχόμενος τον Ζελένσκι, τόνισε: «Κύριε πρόεδρε, είναι τιμή μας το ότι βρίσκεστε στην Ρώμη. Ζήτησα να σας ξανασυναντήσω μετά την συνομιλία που είχαμε πριν αρκετά χρόνια. Η όλη κατάσταση έχει αλλάξει, αλλά εμείς είμαστε πλήρως στο πλευρό σας».
Πριν λίγο, ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι για συνομιλία με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και στην συνέχεια πρόκειται να μεταβεί στο Βατικανό, όπου θα έχει συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο. Πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο, απόψε, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα δώσει συνέντευξη σε δημοσιογραφική εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης Rai.
«Η Ιταλία, στον πόλεμο αυτό, συντάσσεται με την πλευρά την αλήθειας»
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την άφιξή του στην Ρώμη και την συνομιλία του με τον Ιταλό πρόεδρο της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, έγραψε στο Telegram ότι «στον πόλεμο αυτό η Ιταλία συντάσσεται με την σωστή πλευρά, με την πλευρά της αλήθειας». «Κινούμεθα προς την κατεύθυνση της νίκης. Νίκη σημαίνει ειρήνη για την χώρα μας», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την έναρξη της συνομιλίας της με τον Ζελένσκι, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τόνισε ότι η χώρα της, μαζί με τους συμμάχους, θα συνεχίσει να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο μέχρι να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη για την Ουκρανία,με διακοπή των εχθροπραξιών από μέρους της Ρωσίας.
Η Μελόνι διαβεβαίωσε, επίσης τον Βολοντίμιρ Ζελέσκι ότι η Ιταλία θα συνεχίσει να στηρίζει την αυστηρή εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας από την στιγμή που πρόκειται για ένα από τα κύρια μέσα, ικανά να βοηθήσουν να τερματιστεί η στρατιωτική επίθεση.