Κόσμος

Ιταλία: «Η υπόθεση Σαντζουλιάνο δεν θα αποδυναμώσει την κυβέρνηση», λέει η Μελόνι

Η αντίδραση της πρωθυπουργού της Ιταλίας στην παραίτηση του Σαντζουλιάνο.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Οικονομικό Φόρουμ του Τσερνόμπιο, αναφέρθηκε στην παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλίανο, μετά από τις αποκαλύψεις σχετικά με τον δεσμό του με την ινφουλένσερ και επιχειρηματία Μαρία Ροζάρια Μπότσια.

«Η υπόθεση Σαντζουλιάνο δεν θα αποδυναμώσει την κυβέρνηση. Παραιτήθηκε, αλλά δεν υπήρξαν παράνομες πράξεις. Η συνεχής «προσοχή» των ΜΜΕ μετέτρεψε μια ιδιωτική υπόθεση σε δημόσια», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

«Δεν θεωρούσα ότι κάτι τέτοιο πρέπει να τύχει στήριξης και για τον λόγο αυτό αρχικά δεν έκανα δεκτή την παραίτηση του υπουργού», πρόσθεσε.

«Η αντίληψή μου για τον τρόπο με τον οποίο μια γυναίκα πρέπει να εξασφαλίζει μια θέση στην κοινωνία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από εκείνη της κυρίας αυτής και δεν θεωρώ ότι πρέπει να αρχίσω να σχολιάζω τις δηλώσεις της» τόνισε η Μελόνι με αναφορά στην Μαρία Ροζάρια Μπότσια.

Εξάλλου, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Τσερνόμπιο, στην λίμνη του Κόμο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν οι ανάγκες του Κιέβου ενόψει του χειμώνα, μετά από τις αλλεπάλληλες ρωσικές επιθέσεις κατά σημαντικών υποδομών και του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας.

«Η Τζόρτζια Μελόνι επανέλαβε ότι η στήριξη της Ουκρανίας είναι κεντρικό σημείο στην ατζέντα της ιταλικής προεδρίας της G 7 και αναφέρθηκε στην αδιάκοπη καταβολή προσπαθειών υπέρ της νόμιμης αυτοάμυνας της χώρας και μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης.

Ιδιαίτερο βάρος, τέλος, δόθηκε στο θέμα της ανοικοδόμησης ενόψει και της πραγματοποίησης το 2025 στην Ιταλία της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας», τονίζεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ρώμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μητσοτάκης: «Καλός ο Ολυμπιακός, καλός ο ΠΑΟΚ, αλλά...» - Πότε θα κάνει πρόβλεψη για τον πρωταθλητή (Βίντεο)
Τρίκαλα: 52χρονος κλείδωνε τη γυναίκα του στο σπίτι όταν έφευγε για δουλειά - Ήθελε «να προσέχει τα παιδιά»
Chevron Right