Οι επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα αυξάνουν τις ανησυχίες για την εξάπλωση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή.
Ο ΣΚΑΪ δημοσίευσε ένα βίντεο-ντοκουμέντο το οποίο καταγράφει καρέ-καρέ τη στιγμή της επίθεσης στο ελληνόκτητο πλοίο Tutor.
Η επίθεση έγινε την Τετάρτη, ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά των ακτών της Χουντέιντα, η οποία αποτελεί έδρα των Χούθι.
Το βίντεο τραβήχτηκε δευτερόλεπτα μετά την επίθεση, και σ’ αυτό φαίνεται το πλήρωμα και οι ένοπλοι φρουροί του πλοίου σε κατάσταση πανικού να καταφεύγουν στη γέφυρα.
Όπως απεικονίζεται, ναυτικός σημαίνει συναγερμό μέσω ασυρμάτου, ενώ μέλη του πληρώματος παραπατούν, δείχνοντας ότι το πλοίο έχει κλυδωνιστεί από την έκρηξη και έχει απώλεια στήριξης.
Το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές, με ψευδοροφές και αντικείμενα να έχουν πέσει στο πάτωμα.
Σε άλλο βίντεο, δευτερόλεπτα πριν την επίθεση, το πλήρωμα και οι φρουροί παρατηρούν ένα πλωτό σκάφος να τους πλησιάζει, ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά σκάφος των Χούθι, που προσκρούει στο κήτος του πλοίου, προκαλώντας ρήγμα.
Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο για τρεις ημέρες, και υπάρχει ένας αγνοούμενος ναυτικός που φέρεται να εγκλωβίστηκε στο μηχανοστάσιο και να έχασε τη ζωή του λόγω της εισροής υδάτων.
Σε άλλο βίντεο, που τραβήχτηκε την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την επίθεση, παρουσιάζεται η στιγμή της διάσωσης από πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.