Ο ψηλότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Σουλτάν Κοσέν, ο οποίος έχει ύψος 2,51 μέτρα, ψήφισε στην πόλη Ντερίκ της περιφέρειας Μαρντίν στην Τουρκία.
«Εύχομαι το καλύτερο για τη χώρα μας insha’Allah [Θεού θέλοντος]», ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι δήλωσε μετά τη συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία.
🗳️"Dünyanın en uzun adamı" unvanlı Sultan Kösen oyunu kullandı
😱Paravan boyuna yetmedi…#Secim2023 #Secim #gündem #haberhttps://t.co/upo4ebAuDK
— SuperHaber (@superhaber) May 14, 2023
Ο Κοσέν, ο γιγάντιος άνδρας που ζει στο χωριό Dede, ο οποίος μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το 2009, ήρθε μπροστά από το δημοτικό σχολείο του χωριού Alibey όπου θα ψήφιζε επιβαίνοντας σε ένα όχημα που του έφεραν κατόπιν αιτήματός του, επειδή δυσκολευόταν να περπατήσει.
"Dünyanın en uzun adamı" Sultan Kösen, oyunu kullanmaya traktörle gittihttps://t.co/vovFnhsMKm pic.twitter.com/gDF0YqUqhE
— Halk TV (@halktvcomtr) May 14, 2023
Σημειώνεται ότι οι κάλπες άνοιξαν το πρωί της Κυριακής στην Τουρκία για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη εκλογική πρόκληση στις δύο δεκαετίες που βρίσκεται στην εξουσία. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε.
Οι κάλπες θα κλείσουν στις 5 μ.μ. τοπική ώρα. Τα προκαταρκτικά προεδρικά αποτελέσματα αναμένονται το βράδυ της Κυριακής και τα κοινοβουλευτικά αποτελέσματα τη Δευτέρα.
Στο πολιτικό σύστημα της Τουρκίας, οι προεδρικές και οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονται την ίδια ημέρα κάθε πέντε χρόνια. Πρόκειται για τις δεύτερες εκλογές που διεξάγονται μετά το δημοψήφισμα του 2017, το οποίο άλλαξε την Τουρκία από κοινοβουλευτικό σε προεδρικό σύστημα.
Ο πρόεδρος εκλέγεται άμεσα. Εάν κανένας υποψήφιος πρόεδρος δεν κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων, θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές σε δύο εβδομάδες, στις 28 Μαΐου.