Κόσμος

Ιαπωνία – Σύγκρουση αεροπλάνων: Γάλλοι εμπειρογνώμονες σπεύδουν στο αεροδρόμιο Χανέντα

Οι ειδικοί από την Γαλλία θα εμπλακούν ενεργά στην έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Έρευνα ξεκίνησε σχετικά με τη σύγκρουση ενός Airbus της Japan Airlines με αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής στο αεροδρόμιο του Τόκιο. Η ομάδα Γάλλων εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) πολιτικής αεροπορίας αναμένεται την Τετάρτη στην Ιαπωνία, προκειμένου να εξετάσουν τα στοιχεία του ατυχήματος.

Σημειώνεται ότι Airbus Α350 της ιαπωνικής εταιρείας, κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Χανέντα, συγκρούστηκε σήμερα (2/1) με ένα Bombardier Dash 8 της ακτοφυλακής, το οποίο ετοιμαζόταν να απογειωθεί.

Πέντε από τους έξι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο της ακτοφυλακής σκοτώθηκαν, όμως οι 367 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος του Airbus πρόλαβαν να το εκκενώσουν παρόλο που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η στιγμή της σύγκρουσης απο την κάμερα του αεροδρομίου:

Τέλος αναφέρεται ότι η γαλλική BEA συμμετέχει στις τεχνικές έρευνες σε ατυχήματα που συμβαίνουν στο εξωτερικό, ως υπηρεσία της χώρας κατασκευής του αεροσκάφους, καθώς τα Α350 κατασκευάζονται στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Η Japan Airlines έχει στον στόλο της 16 αεροπλάνα του ευρωπαϊκού ομίλου.

https://twitter.com/neha_bisht12/status/1742155233944302027

iaponia_aeroplano_1_104ac.jpg

Βίντεο μέσα απο το αεροσκάφος, μετά τη σύγκρουση:

https://twitter.com/neha_bisht12/status/1742130093818831142

 iaponia_aeroplano_2_11859.jpg

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Λαϊκό Λαχείο 2/1/2024: Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Κατασκοπευτικό θρίλερ Τουρκίας - Ισραήλ: Συνελήφθησαν 34 πράκτορες της Μοσάντ
Chevron Right