Ατύχημα με τη μηχανή του είχε ο 62χρονος πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ ενώ οδηγούσε σε κλειστή πίστα ταχύτητας.
Ο Πρόεδρος της Τσεχίας νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο και το γραφείο του δήλωσε πως θα παράσχει περισσότερες πληροφορίες για την υγεία όταν αυτές είναι διαθέσιμες.
Σε πρώτη φάση ανακοινώθηκε πως ο τραυματισμός του δεν είναι σοβαρός, αλλά θα παραμείνει σε νοσηλεία για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να παρακολουθείτε.
«Τραυματίστηκε ενώ οδηγούσε μοτοσυκλέτα. Οι τραυματισμοί δεν είναι σοβαροί, αλλά θα απαιτήσουν βραχυπρόθεσμη παρακολούθηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση από το γραφείο του.
Ο Πετρ Πάβελ, πρώην αρχηγός του τσεχικού στρατού και υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, είναι λάτρης των μηχανών και τρέχει συχνά σε πίστες. Ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντά του από τον Μάρτιο του 2023.