Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών στο Ιράν, μετά από διπλή έκρηξη που σημειώθηκε στην πόλη Κερμάν, κοντά στον τάφο του στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2020. Κρατικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τουλάχιστον 103 έχασαν την ζωή τους και περίπου 141 τραυματίστηκαν σοβαρά, συμπληρώνοντας πως οι Ιρανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την επίθεση «τρομοκρατική».
Η υπηρεσία ειδήσεων Al Mayadeen δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για πιθανότητα να έχουν προκληθεί εκρήξεις από φιάλες αερίου, αλλά επίσημες πηγές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο».
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Irna μεταδίδει πως: «Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ανέβηκε στους 103, καθώς υπήρξαν άνθρωποι που υπέκυψαν στα τραύματά τους», ενώ ορισμένοι τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Βίντεο μερικά λεπτά μετά την έκρηξη:
https://twitter.com/RonEng1ish/status/1742525909540704464