Κόσμος

Ισραήλ: Ήχησε ξανά μουσική στο σημείο του ρέιβ πάρτι που αιματοκύλησε η Χαμάς

«The Set for the Angels». Αυτήν τη φορά, κάτω από τη σκηνή στο νότιο Ισραήλ δεν υπήρχαν άνθρωποι, παρά μόνο σιωπηλά και ακίνητα πλακάτ με φωτογραφίες των νεκρών.

Μουσική τρανς ακούστηκε και πάλι σε μία από τις τοποθεσίες όπου η Χαμάς σκόρπισε τον θάνατο στο νότιο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, ο Άσερ Σβίσα, γνωστός ως DJ Skazi, έπαιξε μουσική στη μνήμη των 400 και πλέον ανθρώπων που είτε έχασαν τη ζωή τους είτε απήχθησαν κατά την επίθεση των ενόπλων της Χαμάς στο υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ «Supernova».

Χιλιάδες νέοι έκαναν πάρτι τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου όταν στο σημείο εισέβαλαν μέλη της Χαμάς. Το κοινό, που τότε είχε συγκεντρωθεί για να ακούσει τους πέντε Ισραηλινούς DJs στη σκηνή, αποτελούνταν αυτήν τη φορά από σιωπηλά και ακίνητα πλακάτ με φωτογραφίες των νεκρών.

israel_party_1_1663d.jpgisrael_party_5_07ab1.jpg

«Είναι περίεργο να βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους, όλες αυτές τις φωτογραφίες, είναι φωτογραφίες ανθρώπων που όντως πέθαναν εδώ», δήλωσε ο Γιαχέλ Αϊρόνι, 18 ετών, που επιβίωσε από την επίθεση όταν κρύφτηκε σε κοντινό καταφύγιο. «Αυτοί οι άνθρωποι χόρεψαν μαζί μου και δεν επέζησαν», είπε σύμφωνα με το Reuters.

israel_party_2_fcad0.jpg

Οι διοργανωτές ονόμασαν την εκδήλωση αυτή που έγινε χθες «The Set for the Angels» (Σκηνή για τους Αγγέλους).

Ο DJ Skazi δήλωσε ότι η εκδήλωση προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα. Η λύπη για όλους τους φίλους του που χάθηκαν και η χαρά για το ότι προσέφερε και πάλι μουσική σε όσους πηγαίνουν σε ρέιβ πάρτι, τους οποίους περιέγραψε ως ανθρώπους της αγάπης, της ειρήνης και της μουσικής.

israel_party_3_16491.jpgisrael_party_4_b60f2.jpg

«Πιστεύω ότι ο καθένας από αυτούς τους ανθρώπους γιόρταζε τη ζωή και θα ήθελαν κι εμείς να γιορτάσουμε για αυτούς, με τη μουσική», δήλωσε ο DJ Skazi.

israel_party_6_d4ca4.jpg

Σύμφωνα με την αστυνομία, 364 άνθρωποι δέχθηκαν πυρά, ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου ή πυρπολήθηκαν στο φεστιβάλ σε έκταση κοντά στο κιμπούτς Ρέιμ. Άλλοι 40 αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς και μεταφέρθηκαν ως όμηροι πίσω στη Λωρίδα της Γάζας, σε απόσταση 5 χλμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πακιστάν: Πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε τη 18χρονη κόρη του επειδή ανέβασε φωτογραφία της στα social media
Συνάντηση Μητσοτάκη με μαθητές δημοτικού έξω από το Προεδρικό Μέγαρο
Chevron Right