Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ δήλωσε, το Σάββατο (14/10), ότι σκότωσε τον Αλί Καντί, τον διοικητή της Χαμάς που ηγήθηκε της διασυνοριακής επίθεσης εναντίον ισραηλινών οικισμών το περασμένο Σάββατο (07/10).
Ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με το BBC, δήλωσε ότι ο Αλί Καντί σκοτώθηκε σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπειτα από προσπάθειες πληροφοριών της υπηρεσίας ασφαλείας Shin Bet και της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών.
Λίγο αργότερα, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «τα αεροσκάφη σκότωσαν τον Αλί Καντί, διοικητή λόχου της δύναμης κομάντος “Nukhba” της Χαμάς». Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, ο 37χρονος ήταν ένας από τους περίπου 1.000 Παλαιστίνιους κρατούμενους που απελευθερώθηκαν το 2011 σε αντάλλαγμα για τον Γκιλάντ Σαλίτ, έναν Ισραηλινό στρατιώτη που είχε αιχμαλωτιστεί από τη Χαμάς.
Μάλιστα, το 2005, ο Αλί Καντί συνελήφθη για την απαγωγή και τη δολοφονία ενός Ισραηλινού, ο οποίος φέρεται να εργαζόταν για την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Shin Bet.
#BREAKING Footage released by Israeli army that it killed a Hamas commander Ali Qadhi who led the 7 October attack. pic.twitter.com/YAX3TJ9Zkm
— War Intel (@warintel4u) October 14, 2023
Βίντεο από την εξουδετέρωση ενόπλων που προσπάθησαν να μπουν στο Ισραήλ από τον Λίβανο
Στη δημοσιότητα έδωσε, το Σάββατο (14/10), ο ισραηλινός στρατός ένα βίντεο από την εξουδετέρωση «ενός αριθμού τρομοκρατών» μετά την προσπάθειά τους να περάσουν από τον Λίβανο στο ισραηλινό έδαφος.
חיסול חוליית המחבלים שניסתה לחדור לשטח ישראל מלבנון הבוקר: pic.twitter.com/jaWrbo3Meh
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) October 14, 2023
Νέες ρουκέτες από τη Γάζα στην πόλη Σντερότ του Ισραήλ
Ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, έπληξαν ένα εκπαιδευτικό κέντρο στη νότια πόλη του Ισραήλ, Σντερότ. Άλλες δύο ρουκέτες προσγειώθηκαν στις σιδηροδρομικές γραμμές της πόλης και σε ανοιχτή έκταση, χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με τη Haaretz.
Ισραηλινός στρατός: «Άγνωστα αντικείμενα καταρρίφθηκαν στη Χάιφα»
Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), Ντάνιελ Χάγκαρι, αναφέρθηκε, το Σάββατο (14/10), στα περιστατικά που συνέβησαν στον βορρά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε κατάρριψη δύο αγνώστων στόχων πάνω από τη Χάιφα το Σάββατο στη 1:00 π.μ. (τοπική ώρα), αλλά σε αυτό το σημείο, ο στρατός δεν γνωρίζει τι ήταν ο στόχος.
Περίπου 20 δευτερόλεπτα αργότερα, όπως αναφέρει η Haaretz, υπήρξαν αναφορές για διείσδυση αεροσκαφών στην περιοχή Σεφαράμ, τα οποία καταρρίφθηκαν. Ο Ντάνιελ Χάγκαρι πρόσθεσε ότι, γύρω στις 3:00 π.μ., η Χεζμπολάχ εκτόξευσε έναν πύραυλο εδάφους-αέρος προς ένα ισραηλινό UAV – οι IDF στόχευσαν την υποδομή της οργάνωσης σε απάντηση.
Οι εξελίξεις από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας στο live blog του iEidiseis, κάνοντας κλικ εδώ.