Κόσμος

Η απόλυτη φρίκη: Δολοφόνησαν δύο γυναίκες και τάισαν γουρούνια με τα πτώματά τους

Οι άτυχες γυναίκες είχαν μπει σε φάρμα για να πάρουν ληγμένα γαλακτοκομικά και τις πυροβόλησαν. «Βράζει» η Νότια Αφρική για το ειδεχθές έγκλημα.

Τρεις άνδρες εμφανίστηκαν σε δικαστήριο της Νότιας Αφρικής, ως κατηγορούμενοι για τη δολοφονία δύο γυναικών, τα πτώματα των οποίων τα πέταξαν στα γουρούνια στη φάρμα όπου εργάζονταν.

Ο 60χρονος ιδιοκτήτης της φάρμας Zachariah Johannes Olivier, ο 19χρονοςεπόπτης Adrian Rudolph de Wet και ο 45χρονος υπάλληλος William Musora, αντιμετωπίζουν δύο κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, μία κατηγορία για απόπειρα δολοφονίας και κατοχή πυροβόλου όπλου χωρίς άδεια, όπως μεταδίδει το Sky News.

Ο Musora, υπήκοος Ζιμπάμπουε, αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για παράνομη παραμονή στη Νότια Αφρική.

Τα θύματα, η Locadia Ndlovu και η Maria Makgatho, φέρονται να παραβίασαν τη φάρμα του Olivier στη βόρεια επαρχία Limpopo τον Αύγουστο, όταν πυροβολήθηκαν.

Ο σύζυγος της Ndlovu, ο Mabutho, ήταν μαζί τους εκείνη τη στιγμή και δήλωσε στο νοτιοαφρικανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Newzroom Afrika ότι δέχθηκε και εκείνος πυροβολισμούς στη φάρμα. Ο Mabutho κατάφερε να συρθεί σε έναν κοντινό δρόμο όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, μπόρεσε να ζητήσει βοήθεια πριν μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα όπου κλήθηκε ασθενοφόρο.

Τα γουρούνια κατασπάραξαν τις δύο γυναίκες

Ο Mabutho είπε στην αστυνομία τι συνέβη, με τους αστυνομικούς να φτάνουν στη φάρμα χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εντοπίσουν τις δύο γυναίκες.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί βρήκαν τα πτώματα σε ένα χοιροστάσιο της φάρμας μερικές ημέρες αργότερα.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η Makgatho και η Ndlovu, ηλικίας 47 και 34 ετών αντίστοιχα, κατασπαράχθηκαν από τα γουρούνια και είχαν πολλά τραύματα από πυροβολισμούς στο σώμα τους.

Μπήκαν στη φάρμα για να πάρουν ληγμένα γαλακτοκομικά που είχαν πεταχτεί εκεί

Οι δύο γυναίκες και ο Mabutho φέρονται να είχαν εισβάλει στη φάρμα για να προσπαθήσουν να πάρουν ληγμένα γαλακτοκομικά προϊόντα που είχαν πεταχτεί εκεί από ένα φορτηγό.

Οι Olivier, De Wet και Musora εμφανίστηκαν στο δικαστήριο Mankweng στο Polokwane του Limpopo την Τρίτη (10/9).

Οργή στη Νότια Αφρική

Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργή στη Νότια Αφρική, με πολλά πολιτικά κόμματα να διαμαρτύρονται έξω από το δικαστήριο ζητώντας να μην αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση και να αντιμετωπίσουν την αυστηρότερη δυνατή ποινή.

notia_afriki_diadilosi_1da97.jpg

Η Νοτιοαφρικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε το κοινό να μην πάρει τον νόμο στα χέρια του ως αντίποινα για το ειδεχθές έγκλημα.

Τα βίαια εγκλήματα στα αγροκτήματα της Νότιας Αφρικής προκαλούν ανησυχία εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών αγροτών από εγκληματίες και της κακοποίησης των εργατών από τους αγρότες.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί τον επόμενο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Χαλκιδική: Νέα προθεσμία για τη δήμαρχο Κασσάνδρας για το δυστύχημα στο λούνα παρκ
Επίδομα παιδιού: Λιγότερα χρήματα στην επιταγή ακρίβειας - Επίσημο
Chevron Right