Κόσμος

John Lydon: Από τους Sex Pistols στη Eurovision 2023 με την Ιρλανδία

Ο άλλοτε τραγουδιστής των Sex Pistols, John Lydon (γνωστός και ως Johnny Rotten), διεκδικεί την εκπροσώπηση της Ιρλανδίας στον διαγωνισμό της Eurovision 2023 με την μπάντα Public Image Ltd.

Μία έκπληξη έκρυβε η χθεσινή (09/01) ανακοίνωση των έξι υποψήφιων καλλιτεχνών για την εκπροσώπηση της Ιρλανδίας στη Eurovision 2023, καθώς μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται ο John Lydon (γνωστός και ως Johnny Rotten) με το post punk συγκρότημα των Public Image Ltd, ο οποίος στο παρελθόν ήταν μέλος της θρυλικής μπάντας των Sex Pistols.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, oι Public Image Ltd, το συγκρότημα που δημιούργησε ο John Lydon μετά τη διάλυση των Sex Pistols το 1978, είναι υποψήφιοι για να εκπροσωπήσουν την Ιρλανδία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023, με το τραγούδι «Hawaii», το οποίο περιγράφεται ως «μια ερωτική επιστολή στη σύζυγο του ερμηνευτή που πάσχει από Αλτσχάιμερ».

public image ltd
Πηγή: AP | Barry Brecheisen

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ιρλανδίας (RTÉ) ανακοίνωσε ότι το συγκρότημα των Public Image Ltd θα διαγωνιστεί με άλλους πέντε καλλιτέχνες στον εθνικό τελικό, που θα γίνει τον Φεβρουάριο. Το τρογούδι με τίτλο «Hawaii», το οποίο μπορείτε να ακούσετε κάνοντας κλικ εδώ, «είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους που περνούν δύσκολες στιγμές στο ταξίδι της ζωής», όπως δήλωσε ο John Lydon, προσθέτοντας: «Είναι επίσης ένα μήνυμα ελπίδας ότι τελικά η αγάπη νικάει τα πάντα». Τα μέλη των Public Image Ltd είναι οι εξής: John Lydon, Lu Edmonds, Scott Firth, Bruce Smith.

Επισημαίνεται ότι ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ, από τις 9 έως τις 13 Μαΐου, εκ μέρους της Ουκρανίας που νίκησε πέρσι χάρη στο τραγούδι «Stefania» των Kalush Orchestra, αλλά δεν μπορεί να διοργανώσει τον μουσικό θεσμό στο έδαφός της εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία.

Κατά συνέπεια, η αρχή του διαγωνισμού, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) απευθύνθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον περσινό διαγωνισμό τραγουδιού με τον Sam Ryder και το κομμάτι «Space Man».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ΜέΡΑ25: Δυστυχώς πια δεν αρκεί να φύγει ο Μητσοτάκης
Η γη της ελιάς: Θρήνος στη Μάνη – ποιος ήρωας της σειράς πέφτει νεκρός;
Chevron Right