Κόσμος

New York Times: Κινέζικοι «κοριοί» στα τηλέφωνα του Ντόναλντ Τραμ και του Τζέι Ντι Βανς

Κινέζοι χάκερ φέρεται ότι παγίδευσαν τα τηλέφωνα του Ντόναλντ Τραμπ και του υποψηφίου αντιπροέδρου του.

Κινέζοι χάκερ που διείσδυσαν στο σύστημα της εταιρείας Verizon παγίδευσαν τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν ο  Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος αντιπρόεδρός του, ο Τζ. Ντ. Βανς, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times η οποία επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι αρχές προσπαθούν να καθορίσουν αν και ποιες επικοινωνίες υποκλάπηκαν.

Το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ ενημερώθηκε αυτήν την εβδομάδα ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος και ο Βανς ήταν μεταξύ των ανθρώπων, τα τηλέφωνα των οποίων μπήκαν στο στόχαστρο μέσω της διείσδυσης των Κινέζων χάκερ στο σύστημα της Verizon. Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπήρχαν και άλλοι στόχοι, «εντός και εκτός της κυβέρνησης».

Είναι η δεύτερη φορά που η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ μπαίνει στο στόχαστρο χάκερ. Το υπουργείο Δικαιοσύνης άσκησε δίωξη σε τρία μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν με την κατηγορία της απόπειρας διατάραξης των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Έκκληση Μπλίνκεν για άμεση εξεύρεση διπλωματικής λύσης στον Λίβανο
«Επιστροφή στις ρίζες»: Η Washington Post δεν θα στηρίξει κανένα υποψήφιο στις αμερικανικές εκλογές
Chevron Right