Κόσμος

Τρόμος στο Παρίσι: Επίθεση με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού στη Ηλύσια Πεδία- Νεκρός ο δράστης

Η περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσαςγαλλικής πρωτεύουσας που έγινε το συμβάν αποκλείστηκε – Τραυματίας ο αστυνομικός.

 Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης (18/7) στο Παρίσι, καθώς ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από επίθεση με μαχαίρι στα Ηλύσια Πεδία, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το περιστατικό με θύτη έναν -προς το παρόν- άγνωστο στις Αρχές, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν. Επίσης, έγινε γνωστό ότι ο δράστης «εξουδετερώθηκε».

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Παράλληλα, οι Αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο.

Αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήση από φύλακες καταστήματος ένδυσης, στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού και επιχείρησαν να υποβάλουν σε σωματικό έλεγχο έναν 27χρονο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα Le Parisien. Εκείνος όμως αντέδρασε και κατά την προσπάθειά του να διαφύγει, τραυμάτισε με μαχαίρι έναν αστυνομικό στο αυτί.

Βάσει της επίσημης ενημέρωσης από την Αστυνομία, ο τραυματισμός του αστυνομικού «είναι σοβαρός», αλλά «η ζωή του δεν κινδυνεύει».

Ένας άλλος αστυνομικός πυροβόλησε τον δράστη, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Το Παρίσι υποδέχθηκε τις πρώτες αποστολές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Το περιστατικό καταγράφεται και ενώ το Παρίσι θυμίζει «αστακό» ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου.

Μάλιστα, ήδη στην «πόλη του φωτός» έχουν ήδη αρχίσει να μεταβαίνουν οι πρώτες αποστολές για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού.

Το Ολυμπιακό Χωριό στο βόρειο Παρίσι άνοιξε την Πέμπτη (18/7) επίσημα τις πόρτες του. Ο χώρος έχει σε 52 εκτάρια, θα φιλοξενήσει σχεδόν 14.500 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 9.000 αθλητών στην κορύφωση των Αγώνων.

«Είμαστε έτοιμοι», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ολυμπιακού Χωριού, Αγουστίν Τραν βαν Τσάου, στο France Info λίγα λεπτά πριν από τα εγκαίνια.

Μεταξύ των πρώτων αφίξεων είναι αντιπροσωπείες από την Ταϊλάνδη, την Αυστραλία και την Κολομβία, σημείωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τρόμος για ηλικιωμένη στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης - Το σπίτι της πήρε φωτιά και εγκλωβίστηκε
Συναγερμός για νέο κρούσμα πανώλης - Διαδοχικές συσκέψεις
Chevron Right