Κόσμος

Άγρια επεισόδια και συλλήψεις σε διαδήλωση στη Χάγη κατά του lockdown (video)

Μετά το Ρότερνταμ, σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν και στη Χάγη, στην Ολλανδία, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του νέου lockdown.

Συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στη Χάγη, στο τέλος μιας διαδήλωσης ενάντια στα νέα μέτρα της ολλανδικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της πανδημίας Covid-19, την επομένη του «οργίου βίας» που ξέσπασε στο Ρότερνταμ, όπου 51 άτομα συνελήφθησαν και πολλοί τραυματίστηκαν.

Εκατοντάδες άνθρωποι πέταξαν πέτρες και διάφορα αντικείμενα σε αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά σε ποδήλατα.

Οι αρχές προχώρησαν σε τουλάχιστον μια σύλληψη.

https://twitter.com/ChaudharyParvez/status/1462254735180795906

Η Ολλανδία επανέφερε ένα μερικό lockdown την περασμένη εβδομάδα για να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα κρουσμάτων της Covid-19, με μια σειρά υγειονομικών περιορισμών που επηρεάζουν ιδιαίτερα τον κλάδο της εστίασης, με τα εστιατόρια να υποχρεώνονται να κλείνουν στις 20:00.

Η κυβέρνηση τώρα σχεδιάζει να απαγορεύσει την είσοδο σε ορισμένους χώρους για τους μη εμβολιασμένους, συμπεριλαμβανομένων των μπαρ και των εστιατορίων.

https://twitter.com/ChaudharyParvez/status/1462258721535315970

Εκατοντάδες άτομα πυρπόλησαν αυτοκίνητα, έριξαν πυροτεχνήματα και πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας το βράδυ της Παρασκευής. Οι αστυνομικοί  από την πλευρά τους έριξαν προειδοποιητικά πυρά και νερό υπό πίεση από αντλίες.

Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ Άχμεντ Αμπουτάλεμπ , χαρακτήρισε τα επεισόδια της Παρασκευής «όργιο βίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Βίντεο με την εξαφανισμένη κινέζα τενίστρια - Αμφισβητείται η γνησιότητά τους - Παράταση στο θρίλερ
Α. Λοβέρδος: Θα αλλάξω τις θέσεις του κόμματος για ασφάλεια και μετανάστευση εάν εκλεγώ
Chevron Right