Κόσμος

Ισόβια σε νοσοκόμα -δολοφόνο στην Ιταλία

Ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε στην Ιταλία σε νοσοκόμα που σκότωνε ασθενείς της.

Η Φάουστα Μπονίνο, την οποία βάρυναν υποψίες για πάνω από δέκα ανθρωποκτονίες από πρόθεση, διακήρυξε για άλλη μια φορά την αθωότητά της ακούγοντας την ετυμηγορία, που απαγγέλθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις πέντε ωρών και πλέον, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi.

Ο συνήγορός της, αφού ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της καταδικαστικής απόφασης, που παραμένουν προς το παρόν εμπιστευτικές, γνωστοποίησε πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Λίγο μετά τη σύλληψη της νοσοκόμας από καραμπινιέρους, τον Μάρτιο του 2016, η υπουργός Δικαιοσύνης είχε κάνει λόγο για νέα «κορυφή» στην κλίμακα της «ανθρώπινης αθλιότητας».

Οι ιταλικές Αρχές κατηγόρησαν τότε την Μπατίστι σκότωσε το 2014 και το 2015 τουλάχιστον δέκα ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονταν σε σοβαρή – αλλά όχι μη αναστρέψιμη – κατάσταση, χορηγώντας τους ισχυρές δόσεις αντιπηκτικού που τους προκαλούσε ακατάσχετη αιμορραγία.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ευρωεκλογές 2019: «Πονοκέφαλος» Μητσοτάκη για τις παραιτήσεις βουλευτών της ΝΔ
Με βραδινή εκπομπή στην ΕΡΤ η Κατερίνα Ακριβοπούλου
Chevron Right