Μισός αιώνας συμπληρώνεται, το Σάββατο (20/7), από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις μνήμης για τη μαύρη επέτειο υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Απεναντίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζει φιέστα στα Κατεχόμενα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΡΙΚ, στις 09:00 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα παραστεί σε Συνοδικό Συλλείτουργο, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Κοκκινοτριμιθιά, προσωρινό Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Κερύνειας.
Η μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση, στο Προεδρικό Μέγαρο, για τις μαύρες επετείους, θα αρχίσει στις 20:30. Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών.
Το «παρών» τους στην εκδήλωση καταδίκης του δίδυμου εγκλήματος θα δώσουν, εκτός από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Προκλητικά πανηγύρια στα Κατεχόμενα
Στα Κατεχόμενα, ωστόσο, οι Τούρκοι ετοιμάζουν προκλητικά πανηγύρια παρουσία του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο. Μάλιστα, θα γίνει παρέλαση την οποία θα συνοδεύουν 50 πλοία και μαχητικά αεροσκάφη.