Κόσμος

Σεϋχέλλες: Τι έγινε στη χώρα με τους πιο πολλούς εμβολιασμούς

Τις τελευταίες ημέρες στις Σεϋχέλλες καταγράφεται σημαντική αύξηση κρουσμάτων. Είναι όμως η χώρα με τους περισσότερους εμβολιασμένους στον κόσμο.

Οι Σεϋχέλλες -η καλύτερα εμβολιασμένη χώρα στον κόσμο που έχει εμβολιάσει πλήρως το 62,2%- κατέγραψε υπερδιπλασιασμό στα κρούσματα και ανακοίνωσε στις 7 Μαΐου νέους περιορισμούς. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο αριθμός των ενεργών περιπτώσεων να έχει υπερδιπλασιαστεί από την περασμένη εβδομάδα σε 2.486. Αυτό όμως που είναι το πιο αξιοσημείωτο είναι πως το 37% εξ αυτών είχε κάνει και τις δύο δόσεις τους εμβολίου.

Στη χώρα έχουν κάνει το κινεζικό εμβόλιο Sinopharm και το εμβόλιο Covishield της AstraZeneca. Από τις 8 Μαΐου, δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος εμβολιασμένου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των Σεϋχελλών, επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών και Τουρισμού της νησιωτικής χώρας.

Ο πρόεδρος της χώρας, Γουέιβελ Ραμκάλαουαν, τόνισε σε συνέντευξή του ότι η χώρα του είναι ασφαλής για τους τουρίστες παρά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. «Μέχρι σήμερα, οι Σεϋχέλλες δεν έχουν καταγράψει καμία περίπτωση θνησιμότητας ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως» είπε.

Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σεϋχελλών, ο Ραμκάλαουαν ανέφερε ότι από αυτούς που νοσηλεύτηκαν, το 80% δεν είχε εμβολιαστεί. «Το Sinopharm και το Covishield της AstraZeneca μας έχουν υπηρετήσει πολύ» επισήμανε.
«Έχουμε δει μια κατάσταση στο σπίτι των ηλικιωμένων όπου μολύνθηκαν ασθενείς που είχαν λάβει μόνο μία δόση Covishield» εξήγησε.

Οι αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο, όταν και άνοιξε πλήρως ο τουρισμός, ήταν 62% χαμηλότερα από τον Απρίλιο του 2019, καθώς μόνο 22 επισκέπτες έφτασαν τον Απρίλιο του 2020, όταν ήταν σε ισχύ οι περιορισμοί. Η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε 13% το 2020.

Πρόσθεσε δε: «Δημιουργήσαμε το χώρο για τους τουρίστες να έρθουν και να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς τον κίνδυνο να μολυνθούν. Έτσι οι Σεϋχέλλες παραμένουν ασφαλείς. Το μήνυμά μου προς τον κόσμο, είναι να μην αφήνεις τα νούμερα να σας ανησυχήσουν».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μετακίνηση εκτός νομού με μία δόση AstraZeneca (;) και self test
Self Test: Μέχρι σήμερα η προμήθειά τους για μαθητές και καθηγητές
Chevron Right