Κόσμος

Χαφιζέ Ερκάν: Με καριέρα στις ΗΠΑ, η «εκλεκτή» του Ερντογάν για την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας

Η γυναίκα που έχει στο μυαλό του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να βάλει «ζωνάρι» στον πληθωρισμό.

Με τον διορισμό του Μεχμέτ Σιμσέκ στη θέση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, τα βλέμματα του διεθνούς παράγοντα πέφτουν στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας, για το «τιμόνι» της οποίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως προορίζει τη Χαφιζέ Ερκάν.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το CNN Turk, το όνομα της Χαφιζέ Ερκάν έχει έρθει στο προσκήνιο λόγω της δουλειάς της στον τομέα οικονομικών στις ΗΠΑ. Μετά την είδηση ότι η Ερκάν βρέθηκε από τις ΗΠΑ στην Άγκυρα τα σενάρια φούντωσαν για τον ενδεχόμενο νέο ρόλο της.

Η Χαφιζέ Ερκάν γεννήθηκε το 1982 και είναι οικονομολόγος και μηχανικός.

Μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο Boğaziçi, συνέχισε τις σπουδές της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί άρχισε να εργάζεται στον τομέα των οικονομικών.

Κατείχε ανώτερες διευθυντικές θέσεις σε διάφορες εταιρείες χρηματοοικονομικών συμβούλων και σε τράπεζα.

Εμφανίστηκε επίσης μεταξύ των νέων οικονομολόγων που τράβηξαν την προσοχή από ορισμένα οικονομικά περιοδικά.

«Η στήριξη της Κεντρικής μας Τράπεζας στην καταπολέμηση του πληθωρισμού θα είναι η κύρια πολιτική μας μαζί με τα δημοσιονομικά και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μεχμέτ Σιμσέκ στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του υπουργού Οικονομικών.

Και οι δηλώσεις αυτές αύξησαν τις προσδοκίες για αλλαγές στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ΣΥΡΙΖΑ: Ψέματα Μητσοτάκη για δήθεν μειώσεις φόρων - Η απάντηση στην φορολεηλασία της ΝΔ είναι μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ
Μαύρο Ρόδο: Η Ελισάβετ κινδυνεύει να χάσει το μωρό
Chevron Right