Κόσμος

Η υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις έσπασε τα ρεκόρ των δωρεών: Συγκεντρώθηκαν 46,7 εκατ. δολάρια σε λίγες ώρες

Οργάνωση υποστήριξης των Δημοκρατικών ανακοινώνει τη συγκέντρωση του υψηλότερου ποσού εντός 2024 μετά την  υποψηφιότητα της Χάρις.

Έπειτα από εβδομάδες αβεβαιότητας ο Aμερικανός πρόεδρος τελικά εγκατέλειψε την εκστρατεία, ένα μήνα πριν από το συνέδριο των Δημοκρατικών, που θα ονομάσει τον υποψήφιο ή την υποψήφια της παράταξης για την προεδρία, με την Κάμαλα Χάρις να ανακοινώνει την υποψηφιότητά της.

«Πιστεύω πως είναι προς το καλύτερο συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας να αποσύρω την υποψηφιότητά μου και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην άσκηση των καθηκόντων μου ως προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας μου», τόνισε ο κ. Μπάιντεν στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η ανακοίνωση σοκ φέρνει ανατροπές για την προεδρική κούρσα, με τους Δημοκρατικούς πάντως να φαίνονται… ευχαριστημένοι.

Αμέσως μετά την παραίτηση Μπάιντεν, η Κάμαλα Χάρις, η πρώτη Αφροαμερικανίδα που ανέλαβε ποτέ αντιπρόεδρος, διαβεβαίωσε αμέσως ότι είναι έτοιμη να διεκδικήσει και να «εξασφαλίσει το χρίσμα» των Δημοκρατικών για να «νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ».

Στα 59 της χρόνια, αναμένεται να προβάλει τη νεότητά της, σε σύγκριση με τον Ντόναλντ Τραμπ, 78 ετών, που βγήκε την περασμένη εβδομάδα ενισχυμένος από το συνέδριο στο οποίο έλαβε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, που φάνηκε συντεταγμένο, όσο ποτέ, πίσω από την υποψηφιότητά του.

Παντως, η υποψηφιότητα της Κάμαλα φαίνεται πως είχε θετικό αντίκτυπο.

Η οργάνωση συγκέντρωσης κεφαλαίων υπέρ του Δημοκρατικού κόμματος ActBlue ανακοίνωσε το βράδυ χθες Κυριακή (τοπική ώρα· τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) πως κατέγραψε το υψηλότερο ποσό που εξασφαλίστηκε μέσα σε μια μέρα ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ την 5η Νοεμβρίου, αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την κούρσα και υποστηρίζει την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις για να είναι η υποψήφια της παράταξης.

«Ως τις 21:00 (τοπική ώρα· ως τις 04:00 σήμερα ώρα Ελλάδας), η βάση του κόμματος είχε συγκεντρώσει 46,7 εκατομμύρια δολάρια (42,8 εκατ. ευρώ) μέσω της ActBlue μετά την έναρξη της εκστρατείας της αντιπροέδρου Κάμαλας Χάρις. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέσα σε μια μέρα στον (προεκλογικό) κύκλο του 2024», διαβεβαίωσε μέσω X η οργάνωση αυτή, η οποία συγκεντρώνει κεφάλαια μέσω διαδικτύου για τους υποψήφιους των Δημοκρατικών.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Οι 8 δραματικές μέρες που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ: Από την απόπειρα κατά του Τραμπ στην παραίτηση του Μπάιντεν
Επιτέλους καύσωνας τέλος: «Δραματική» πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες
Chevron Right