Ο ηγέτης του CHP και υποψήφιος για την Προεδρία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ταξίδεψε στα κατεχόμενα, για να συλλυπηθεί τις οικογένειες των 35 Τουρκοκύπριων που έχασαν τη ζωή τους στο ξενοδοχείο Isias στο Αντιγιαμάν, το οποίο κατέρρευσε στους σεισμούς του Καχραμανμαράς.
Τον Κιλιτσντάρογλου συνόδεψε η σύζυγος του, όπως ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter.
«Οι γιοι της νεοσύστατης πατρίδας μας δολοφονήθηκαν στο ξενοδοχείο Αντιγιαμάν. Μόλις φτάσαμε στην «ΤΔΒΚ» με την κ. Σέλβι για να συναντηθούμε με τις οικογένειες. Η κραυγή της πατρίδας δεν θα σιωπήσει. Για την κυρία Σέλβι και εμένα, η σημερινή μέρα θα είναι μία από τις πιο δύσκολες ημέρες της ζωής μας”.
Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εκτός από τη σύζυγο του συνοδεύεται από τους, τους αντιπροέδρους Γκαμζέ Ακούς Ιλγκεζντί, Γκιουλιζάρ Βισέρ Καρασά, Γκιοκτσέ Γκιοκτσέν και την Αϊλίν Ναζλιάκα, πρόεδρο του τμήματος γυναικών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, το πρόγραμμα του ηγέτη του CHP στα κατεχόμενα θα είναι μόνο για συλλυπητήρια, καθώς θα επισκεφθεί όλες τις οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους στο σεισμό, μία προς μία, στα σπίτια τους και θα είναι κλειστές για τον Τύπο.
Ο Κιλιτσντάρογλου αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις μετά την επιστροφή του στην Άγκυρα.
Συνολικά 65 άτομα, μεταξύ των οποίων 30 σύμβουλοι και 35 Τουρκοκύπριοι μαθητές, καθηγητές και γονείς, έχασαν τη ζωή τους στο σεισμό στο ξενοδοχείο Isias.