Ένα νέο μακάβριο θέαμα εντόπισαν οι ουκρανικές αρχές στα ερείπια μιας πολυκατοικίας στη Μαριούπολη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «AP».
Εάν και, όπως επισημαίνει ο Guardian, η ανεξάρτητη επαλήθευση αυτών των αναφορών δεν κατέστη δυνατή, ο Petro Andryushchenko, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, αποκάλυψε πως ανάμεσα στα ερείπια βρέθηκαν περίπου 200 πτώματα Ουκρανών, σε κατάσταση αποσύνθεσης.
Όπως, μάλιστα, έγραψε ο ίδιος στο Telegram:
«Κατά την αποξήλωση των αποφράξεων ενός πολυώροφου κτιρίου κοντά σε προαστιακό πρατήριο βενζίνης, βρέθηκαν νεκρά στο υπόγειο περίπου 200 πτώματα σε κατάσταση αποσύνθεσης.
Λόγω της άρνησης των ντόπιων να περισυλλέξουν τα πτώματα, το ρωσικό υπουργείο εκτάκτων αναγκών εγκατέλειψε το εργοτάξιο».
Τα νέα αυτά έρχονται μια εβδομάδα αφότου το Κρεμλίνο πραγματοποίησε μια θανατηφόρα επίθεση με πυραύλους στην Ντέσνα (πόλη Βόρεια του Κιέβου), προκαλώντας τον θάνατο 87 ανθρώπων, όπως ανέφερε σε σχετική του ομιλία ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο μέρος της Μαριούπολης βρίσκεται πλέον στα χέρια των Ρώσων, έπειτα από την παράδοση των τελευταίων υπερασπιστών του Αζοφστάλ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι, μέσα στους τρεις μήνες από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν πως ο αριθμός των θανάτων στον άμαχο πληθυσμό σχεδόν αγγίζει τους 4.000, αν και πιθανολογεί ότι μπορεί να είναι αρκετά υψηλότερος.
Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ουκρανίας, Anton Gerashchenko, έγραψε στο Twitter:
«Ένας ακόμα μαζικός τάφος στη Μαριούπολη -περίπου 200 πτώματα βρέθηκαν σε υπόγειο πολυκατοικίας – σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης. Οι Ρώσοι προσπάθησαν να αναγκάσουν τους ντόπιους να τα απομακρύνουν και όταν αρνήθηκαν, το μακάβριο σημείο απλά εγκαταλήφθηκε».
Δείτε την ανάρτηση:
Another mass grave in #Mariupol – about 200 bodies were found in a residential building basement, – advisor to Mariupol mayor.
russians tried to force locals to take them out, and when they refused, the grave site was simply abandoned.#UkraineUnderAttack #RussianWarCrimes pic.twitter.com/uMhSQJv7RO— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) May 24, 2022