Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Χακίμ Τζέφρις αντικαθιστά τη Νάνσι Πελόζι – Ο πρώτος Αφροαμερικανός στο αξίωμα

Ο Χακίμ Τζέφρις εξελέγη νέος επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Ο Χακίμ Τζέφρις είναι από την Τετάρτη (30/11) ο νέος επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, αντικαθιστώντας την Νάνσι Πελόζι. Πρόκειται για τον πρώτο Αφροαμερικανό που αναλαμβάνει ένα τέτοιο αξίωμα στο Κογκρέσο.

Σύμφωνα με το Reuters η εκλογή του Τζέφρις σηματοδοτεί επίσης την ανάδειξη μιας νεότερης γενιάς πολιτικών ηγετών στην 435μελή Βουλή και το τέλος της εποχής της Νάνσι Πελόζι. Το 2007 η Πελόζι έγινε η πρώτη γυναίκα που αναδείχθηκε πρόεδρος της Βουλής.

Ο 52χρονος Νεοϋορκέζος θα αναλάβει τα καθήκοντά του όταν θα συγκροτηθεί σε Σώμα το 118ο Κογκρέσο των ΗΠΑ, στις 3 Ιανουαρίου.

Λίγο πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, είπε ότι η εκλογή του Τζέφρις είναι «ένα σημείο καμπής στην ιστορία των ΗΠΑ». Και οι δύο άνδρες κατάγονται από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Ο Τζέφρις εκλέγεται βουλευτής εδώ και μια δεκαετία και είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στις 18 Νοεμβρίου.

Η προεδρία της Βουλής πάντως θα περάσει στους Ρεπουμπλικάνους που μετά τις ενδιάμεσες εκλογές θα έχουν την πλειοψηφία στο σώμα αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ανακοινώθηκε παράταση ως 20/12 για την απογραφή στο «ΕΡΓΑΝΗ»
Εκδήλωση Eteron - Υποκλοπές και Απόρρητο: Θεσμικό Πλαίσιο και Προτάσεις Πολιτικής
Chevron Right