Κόσμος

Το αποτέλεσμα στην Κωνσταντινούπολη δεν μπορεί να δεχτεί ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων στην Κωνσταντινούπολη.

Στις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του κυριότερου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, το οποίο έχασε επίσης τον έλεγχο στην πρωτεύουσα Άγκυρα στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, έχει ήδη καταθέσει αίτημα στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας για ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας παρατυπιών, όπως υποστηρίζει, και για διεξαγωγή νέων εκλογών.

«Υπάρχει εδώ μια αντιπαράθεση, είναι σαφές. Υπάρχει εδώ μια παρατυπία, αυτό είναι επίσης σαφές. Ας πάμε στον λαό και ας δούμε τι λέει και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα το δεχθούμε», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς Τούρκους επιχειρηματίες στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει την πλήρη υποστήριξή της σε ξένους επενδυτές και πρόσθεσε πως αν και οι επιθέσεις στην οικονομία μέσω της τουρκικής λίρας συνεχίζονται, η κυβέρνηση έχει τον έλεγχο της κατάστασης.

«Αν και οι προσπάθειες να καταρρεύσει η οικονομία μας μέσω της συναλλαγματικής ισοτιμίας συνεχίζονται, έχουμε τον έλεγχο τώρα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Λήστεψε ηλικιωμένη της έκοψε το χέρι και το πήρε μαζί του
Καμμένος: «Η Θράκη είναι η περιοχή ενδιαφέροντος των ΑΝ.ΕΛ»
Chevron Right