Η κυβέρνηση της Βρετανίας έκανε γνωστό πως 54 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον κορονοϊό, τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 335. Μάλιστα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν σήμερα σε 6.650, από 5.683 που ήταν χθες. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας λοιπόν, ο Μπόρις Τζόνσον, θα απευθύνει διάγγελμα στις 22.30 ώρα Ελλάδας, μετέδωσε η πολιτική συντάκτρια του BBC Λόρα Κένσμπεργκ. Το διάγγελμά του θα αφορά την εφαρμογή νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρς συνέστησε σήμερα σε όλους τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν αμέσως στην πατρίδα τους. Ακόμη, επισήμανε ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει οδηγήσει σε περιορισμούς στα ταξίδια στο εξωτερικό και έχει προκαλέσει το κλείσιμο αεροπορικών οδών και χερσαίων συνόρων.
Δραματική η κατάσταση στην Γαλλία
Στη Γαλλία η κατάσταση είναι δραματική, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν από τον κορονοϊό την ζωή τους 186 άνθρωποι. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 860, κάτι που συνιστά αύξηση περίπου 28%, την ώρα που η χώρα μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα αποκλεισμού της.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν πρόσθεσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε στα 19.856, δηλαδή αυξήθηκε κατά 20% μέσα σε μία ημέρα.
Σύμφωνα με τον Βεράν, 2.082 άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.
Προσπάθειες για θεραπεία
Στη Γαλλία τα εργαστήρια Sanofi και ηαμερικανική εταιρεία Regeneron, έχουν ξεκινήσει έρευνες για την θεραπεία των νοσηλευομένων ασθενών, που έχουν προσβληθεί από οξεία μορφή του ιού.
Μέχρι στιγμής η έρευνα έχει ολοκληρωθεί ως προς τα 2/3, δηλαδή έχει γίνει δοκιμή σε ασθενείς, σύγκριση με τη δράση ψευδοφαρμάκου στις ΗΠΑ. Επιπλέον, θα αρχίσει η εξεύρεση εθελοντών ασθενών, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν των δύο εταιρειών. Ακόμη, η αμερικανική Regeneron έχει αναλάβει τις δοκιμές στις ΗΠΑ, ενώ η Sanofi τις μέλλουσες δοκιμές στον υπόλοιπο κόσμο, ιδίως στην Ιταλία.
Διαβάστε ακόμη:
Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα
Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω
Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market
Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα
Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός