Κόσμος

Βρυξέλλες: Έκλεισε το ελληνικό σχολείο, Κεστεκίδειο

Σε αναζήτηση νέας στέγης οι 159 μαθητές του ελληνικού σχολείου των Βρυξελλών.

Σε αναζήτηση νέας στέγης βρίσκονται από χθες, Τετάρτη 15 Μαρτίου, οι 159 μαθητές του Κεστεκίδειου σχολείου, του αμιγώς ελληνικού σχολείου των Βρυξελλών, που διαθέτει νηπιαγωγείο, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο, επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το αμιγώς ελληνικό σχολείο, έκλεισε, ως ακατάλληλο για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Την ακαταλληλότητα του κτιρίου έκρινε κλιμάκιο τεχνικών εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Παιδείας, που ήλεγξε το κτίριο που στεγάζει το ελληνικό σχολείο στο δήμο Σεν Ζιλ των Βρυξελλών.

Στις 15 Μαρτίου το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε σχετικά τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Βρυξελλών και την ίδια κιόλας ημέρα το σχολείο έκλεισε. Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο, σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα Βρυξελλών και τη Μητρόπολη Βελγίου, αναζητούν νέο κτίριο για να στεγάσει τους μαθητές του ελληνικού σχολείου, το συντομότερο δυνατό. Μέχρι τότε, οι μαθητές του ελληνικού σχολείου θα συνεχίσουν τα μαθήματα διαδικτυακά.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται από τη δεκαετία του 1970 το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών, είναι δωρεά του επιχειρηματία Λεωνίδα Κεστεκίδη, ιδρυτή της γνωστής σοκολατοποιίας «Leonidas».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τζόκερ Κλήρωση 16/3/2023: Οι τυχεροί αριθμοί
Τι συμβαίνει με τον Μιχάλη Λεβεντογιάννη και τους Παγιδευμένους - Όλη η αλήθεια
Chevron Right