Κόσμος

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 σε όλη τη Ιταλία

Από αύριο, Πέμπτη, τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 σε ολόκληρη την ιταλική επικράτεια.  

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, υπέγραψε κατά τη διάρκεια της νύκτας διάταγμα με τ’ οποίο επιβάλλεται σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας), μεταδίδουν από το πρωί τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. 

Παράλληλα, αποφασίστηκαν και άλλα περιοριστικά μέτρα -κυρίως το κλείσιμο των εμπορικών κέντρων τα σαββατοκύριακα- που θ’ ανακοινωθούν λεπτομερώς εντός της ημέρας από τον κ. Κόντε και τα οποία θα ισχύουν μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.

Χθες, Τρίτη, έχασαν την ζωή τους 353 ασθενείς και διαγνώσθηκαν 28.244 θετικοί στον νέο κορονοϊό. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 182.287 διαγνωστικά τεστ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, από τις 6 Μαΐου μέχρι σήμερα.

Αίσθηση  προκάλεσε η παρέμβαση του προέδρου των Ιατρικών Συλλόγων Ιταλίας, Φιλίππο Ανέλι, ο οποίος, σε ανάρτησή του στο Facebook υπογράμμισε ότι «οι γιατροί φοβούνται ότι το δεύτερο αυτό κύμα μπορεί να αποδειχθεί τσουνάμι και να συμπαρασύρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας». Για τον λόγο αυτό -εξηγεί- «ζητούν από την κυβέρνηση Κόντε να υιοθετήσει πιο επιθετικά μέτρα».

Ο Φιλίππο Ανέλι προσθέτει ότι «τα νοσοκομεία γεμίζουν με ασθενείς με κορονοϊό, κάτι που δεν επιτρέπει να θεραπευθούν με τον πρέποντα τρόπο ασθενείς με άλλες παθήσεις». Προβλέπει, τέλος, ότι «αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, μπορεί να γίνει μη διαχειρίσιμη».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
GNTM: Ο Ηρακλής αποχαιρετά τους φίλους του στο σπίτι του Greece’s Next Top Model
Η λειτουργία του τεμένους ανοίγει το δρόμο για νομιμοποίηση όλων των τζαμιών
Chevron Right