Κόσμος

Ολλανδία: Χιλιάδες στους δρόμους κατά των περιορισμών του κορονοϊου

Ισχυρή αστυνομική παρουσία σε  συγκέντρωση στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας για τους νέους περιορισμούς κατά του κορονοϊού, που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ουτρέχτη, στην κεντρική Ολλανδία, για να διαμαρτυρηθούν για τους νέους περιορισμούς κατά του κορονοϊού, που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το πλήθος διαδήλωσε στους δρόμους της πόλης κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Ιατρική Ελευθερία Τώρα!» αλλά και σημαίες της Ολλανδίας. Ισχυρή αστυνομική παρουσία ήταν ορατή κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν οι διαδηλωτές.

Είναι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στην Ολλανδία κατά των μέτρων, που περιλαμβάνουν το κλείσιμο τη νύχτα των μπαρ, εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων, με στόχο την αναχαίτιση ενός κύματος με κρούσματα ρεκόρ της Covid-19, που απειλεί να κυριεύσει το σύστημα υγείας της χώρας.

Πριν από δύο εβδομάδες, βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ολλανδία, αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια να απαγορεύσει την πρόσβαση στους δημόσιους χώρους στους ανεμβολίαστους πολίτες. Αυτά τα σχέδια προκάλεσαν την αντίθεση του κοινοβουλίου, μεταξύ άλλων από κόμματα του ίδιου του κυβερνητικού συνασπισμού και έκτοτε δεν έχουν εφαρμοστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μίνα Γκάγκα: Ποιοι είναι οι εμβολιασμένοι που νοσούν
Κορονοϊός: 88 νεκροί, 697 διασωληνωμένοι και 5.157 κρούσματα σήμερα 4/12 - Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Chevron Right