Εκρηξη σημειώθηκε σε κτίριο της νήσου του Τζέρσεϊ στη Μάγχη, από την οποία ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ ακόμη 12 αγνοούνται και δύο νοσηλεύονται, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.
Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο λιμάνι του νησιού και συνεργεία πραγματοποιούν έρευνες στον τόπο του συμβάντος.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και ο αρχηγός της αστυνομίας Ρόμπιν Σμιθ είπε ότι ίσως χρειαστούν «μερικές ημέρες».
«Είναι μια αρκετά καταστροφική σκηνή… η σκηνή είναι πολύ επικίνδυνη για όλο το προσωπικό μας», είπε και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό των διαμερισμάτων που καταστράφηκαν, αλλά έχουμε ένα τριώροφο κτίριο που έχει καταρρεύσει ολοσχερώς.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι η φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη έχει σβήσει.
Η κυβέρνηση του Τζέρσεϊ ζήτησε από τους νησιώτες να μην πάνε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών «εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο».
Περίπου 20 με 30 άτομα φροντίζονται στο Δημαρχείο του St Helier.