Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η συνάντηση διαβούλευσης στο πλαίσιο του Στρατηγικού Μηχανισμού Τουρκίας-ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Ουάσιγκτον.
Στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι η διοργανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Πρέσβη Μπουράκ Ακτσαπάρ θα έχει διαβουλεύσεις με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ και ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους.
«Στις διαβουλεύσεις προβλέπεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και περιφερειακά θέματα και διεθνείς εξελίξεις», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.
Η συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών έρχεται λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Χακάν Φιντάν και του Άντονι Μπλίνκεν στις 21 Ιουνίου στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά τη συνάντηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Ρώμη, την πρωτεύουσα της Ιταλίας, τον Οκτώβριο του 2021, ο Στρατηγικός Μηχανισμός Τουρκίας-ΗΠΑ ξεκίνησε στην Άγκυρα στις 4 Απριλίου 2022.