Οι ΗΠΑ ολοκληρώνουν τις διαβουλεύσεις για την αποστολή πυραυλικών αμυντικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία και ενδέχεται να ανακοινώσουν σχετικά σχέδια ήδη από αυτή την εβδομάδα όπως ανέφερε το CNN.
Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας ανέφερε ότι τα σχέδια για την παράδοση συστοιχιών Patriot στην Ουκρανία είναι έτοιμα, αλλά πρέπει ακόμη να εγκριθούν από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, και στη συνέχεια το έγγραφο θα υποβληθεί στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την υπογραφή του.
Η Γερμανία αρνήθηκε να μεταφέρει συστήματα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία, τα οποία θα πάνε στην Πολωνία.
Ο Ολεκσέι Αρέστοβιτς, σύμβουλος του προεδρικού γραφείου, δήλωσε ότι τα συστήματα αεράμυνας Patriot που παραδόθηκαν στην Πολωνία μπορούν να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους πάνω από το ουκρανικό έδαφος.