Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην πρώτη του δήλωση μετά την ανταρσία της Βάγνκερ, ανεφερε στον δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούμπιν στην εκπομπή «Μόσχα. Κρεμλίνο. Πούτιν» στο τηλεοπτικό κανάλι Russia 1, ότι ξεκινά και τελειώνει την εργάσιμη ημέρα του με τα θέματα των ειδικών επιχειρήσεων.
«Φυσικά, δίνω απόλυτη προτεραιότητα σε αυτό. Έτσι αρχίζει η ημέρα και έτσι τελειώνει», δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού κράτους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν συναντήσεις και συνομιλίες στο τηλέφωνο.
Ο Πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι συζητά συνεχώς θέματα που σχετίζονται με την παραγωγή εξοπλισμών με τους επικεφαλής των επιχειρήσεων και εταιρειών του συμπλέγματος της αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και με εκείνους που χρησιμοποιούν αυτούς τους εξοπλισμούς.
President Putin has made an address on state television across Russia to say he is "confident" in realising all his plans and "tasks" related to the "special military operation" in Ukraine, adding he "starts and ends [his] day with this".https://t.co/PAiZ4D1jU3
📺 Sky 501 pic.twitter.com/RTpM3KXjoh
— Sky News (@SkyNews) June 25, 2023
«Συζητάμε για την αποτελεσματικότητά τους, συζητάμε για το πού και σε ποιους τομείς πρέπει ακόμη να εργαστούμε, πού και τι λείπει. Μιλάμε για το πώς, με ποιους τρόπους, με ποιο ρυθμό, με ποιο ποσοστό πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας», πρόσθεσε ο Πούτιν.
Τόνισε ότι η αύξηση της παραγωγής στον αμυντικό τομέα δεν πρέπει να γίνει εις βάρος των κοινωνικών υποχρεώσεων προς τους πολίτες στον τομέα της ιατρικής, των κατασκευών και της εκπαίδευσης.
«Όλα θα πρέπει να είναι σε αρμονία, αν μου επιτρέπετε, μεταξύ τους και οι προσπάθειές μας στον τομέα της αύξησης της αμυντικής ικανότητας, μεταξύ άλλων, δεν θα πρέπει να προδικάζουν το κύριο πράγμα! Και το κύριο πράγμα είναι το ίδρυμα. Και η ραχοκοκαλιά είναι η οικονομία», κατέληξε ο Πρόεδρος.
Μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας εργάζονται σε δύο ή τρεις βάρδιες. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραγωγή στρατιωτικών προϊόντων έχει αυξηθεί κατά 2,7 φορές και κατά δέκα φορές για τα πιο περιζήτητα είδη.