LIVE: Χάος από το μπλακ άουτ της Microsoft - «Το μεγαλύτερο φιάσκο στην ιστορία»

LIVE: Χάος από το μπλακ άουτ της Microsoft - «Το μεγαλύτερο φιάσκο στην ιστορία»

Ζωντανά όλες οι εξελίξεις για το πρόβλημα στα Windows της Microsoft που έφερε χάος σε αεροδρόμια, τράπεζες, εταιρείες, νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες.

16:28 - 19/07/2024
Τελευταία ενημέρωση: 18:10 - 19/07/2024

Διεθνές μπλακ άουτ έχει προκληθεί λόγω πτώσης των πληροφοριακών συστημάτων της Microsoft. Προβλήματα έχουν αναφερθεί σε Ινδία, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη και Λατινική Αμερική.

Αεροδρόμια, τράπεζες, εταιρείες, δημόσιες υπηρεσίες, μέσα ενημέρωσης ακόμη και νοσοκομεία βυθίστηκαν σε μια πρωτοφανή κατάσταση χάους. Αεροπλάνα σε όλο τον κόσμο έχουν καθηλωθεί και οι πτήσεις ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. Οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών βλέπουν μπροστά τους μια μπλε οθόνη χωρίς να μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα.

Το τεχνικό ζήτημα που προκάλεσε τον ξαφνικό «μπλε θάνατο» των Windows προκλήθηκε από μια ενημέρωση του antivirus της CrowdStrike, της εταιρείας κυβερνοασφάλειας το λογισμικό της οποίας χρησιμοποιεί η Microsoft.

Live όλες οι εξελίξεις


LIVE

  • Νέα στοιχεία: Πάνω από 3.300 πτήσεις έχουν ακυρωθεί παγκοσμίως

    18:10:00

    Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της εταιρείας αεροπορικών δεδομένων Cirium, τουλάχιστον 3.340 πτήσεις έχουν ακυρωθεί παγκοσμίως, περίπου δηλαδή το 3% των προγραμματισμένων πτήσεων σε όλο τον κόσμο.

  • Formula 1: «Τρέχει» και η Mercedes για να διορθώσει τα προβλήματα

    17:42:10

    Η ομάδα της Mercedes πίσω από τους οδηγούς της Formula 1, Lewis Hamilton και George Russell, αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα με τα υπολογιστικά συστήματα ενόψει του Γκραν Πρι της Βουδαπέστης την Κυριακή. Εικόνα που κάνει τον γύρο του κόσμου δείχνει τους τεχνικούς της Mercedes να παρακολουθούν με απόγνωση την μπλε οθόνη στους υπολογιστές τους.

    {https://twitter.com/SCUDERIAFEMBOY/status/1814260476374597939}

  • Το μπάχαλο στα διεθνή αεροδρόμια μέσα σε 60 δευτερόλεπτα

    17:04:06

    {https://www.youtube.com/watch?v=9DqC6Ls0V4Q}

  • Με το «καλημέρα» η Crowdstrike χάνει 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια

    16:57:38

    Με πτώση 15% ξεκίνησε η μετοχή της Crowdstrike στο χρηματιστήριο Nasdaq στη Νέα Υόρκη. Αυτό εξαλείφει περίπου 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία της εταιρείας.

  • Ο Έλον Μασκ φαίνεται να έχει δίκιο - «Αυτό είναι το μεγαλύτερο τεχνικό φιάσκο που έχει γίνει ποτέ»

    16:23:06

    Ο ιδιοκτήτης της Tesla και του X, Έλον Μασκ, χλευάζοντας τη Microsoft ανέφερε πως «αυτή είναι η μεγαλύτερη τεχνική βλάβη που έχει γίνει ποτέ». Και φαίνεται να έχει δίκιο.

    Όπως αναφέρει αναλυτής του BBC, «το μπλακ άουτ από την Crowdstrike είναι σε πρωτοφανές επίπεδο».

    «Η πιο κοντινή περίπτωση στο σημερινό ήταν αυτό που συνέβη το 2017, όταν δύο κυβερνοεπιθέσεις έθεσαν εκτός σύνδεσης εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές και είχαν τεράστιο αντίκτυπο στις υπηρεσίες του NHS. Αλλά και πάλι, αυτό το περιστατικό έχει δυνητικά επηρεάσει πολλούς περισσότερους υπολογιστές και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο».

    «Αυτό που μένει να δούμε για την τελική επιβεβαίωση του Μασκ είναι πόσο γρήγορα χρειάζεται για να επιστρέψει η κανονικότητα και πόσο θα κοστίσει ο καθαρισμός».

  • Το απόλυτο χάος στις γραμμές της Ryanair στο αεροδρόμιο Στάνστεντ

    16:13:56

    {https://twitter.com/demiguelr/status/1814213743389052954}

  • Προβλήματα και στη μισθοδοσία στη Βρετανία

    16:11:00

    Το μπλακ άουτ της Microsoft θα μπορούσε να επηρεάσει και τη μισθοδοσία των εταιρειών και τη δυνατότητα των επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους, αναφέρει ο Guardian.

  • «Συγγνώμη» από τον CEO της Crowdstrike - «Θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθουν πλήρως τα συστήματα»

    16:01:22

    Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike, Τζορτζ Κουρτζ ζήτησε σήμερα συγγνώμη για την τεράστια τεχνική βλάβη και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με όλους τους πελάτες της εταιρείας καθώς αυτοί εργάζονται για να επαναφέρουν τις διαδικτυκακές τους λειτουργίες.

    «Λυπούμαστε βαθύτατα για τον αντίκτυπο που έχουμε προκαλέσει σε πελάτες, ταξιδιώτες, και σε οποιονδήποτε επηρεάζεται από αυτό», δήλωσε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Today» του NBC News.

    «Πολλοί από τους πελάτες επανεκκινούν το σύστημα και αυτό επανέρχεται και θα είναι λειτουργικό», τόνισε ο Κουρτζ. «Ενδέχεται να περάσει χρόνος για ορισμένα συστήματα που δεν θα επανέλθουν αυτόματα», πρόσθεσε, αλλά η εταιρεία «θα φροντίσει κάθε πελάτης της να επαναφέρει πλήρως τα συστήματά της».

  • Οι πρώτες ακυρώσεις πτήσεων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω Microsoft

    15:55:17

    Ατελείωτες ουρές, κόσμος, ταλαιπωρία και ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων εντοπίζονται και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, στον πίνακα του αεροδρομίου έχουν εμφανιστεί οι πρώτες ακυρώσεις πτήσεων, κυρίως σε προορισμούς όπως το Λονδίνο και οι ΗΠΑ.

    Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει βγάλει ανακοίνωση, τονίζοντας ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει, προτού μεταβούν στο αεροδρόμιο, να επικοινωνήσουν με τις εταιρίες για να τσεκάρουν εάν θα φύγει η πτήση τους.

  • Αυτοσχέδια συστήματα check-in και τεράστιες ουρές στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου

    15:51:39

    Ο ανταποκριτής του Sky News στη Σκωτία, έστειλε μερικές φωτογραφίες από το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, το οποίο επέστρεψε στην εποχή του χειρόγραφου check in. «Αυτό είναι το σύστημα check-in της Ryanair, μια αναδιπλούμενη καρέκλα με το προσωπικό να ελέγχει τα τηλέφωνα και να διαγράφει άτομα από τις λίστες», έγραψε.

    lcimg-c1162883-dcc1-48f5-9cd6-f6bd92c5cf44_245ef.jpeg

  • Οι εικόνες του χάους στα διεθνή αεροδρόμια

    15:42:49

    Οι οθόνες στο «μπλε» της Microsoft, οι επιβάτες στην απόγνωση.

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ φωτογραφίες από τα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο

  • Η American Airlines λειτουργεί ξανά

    15:05:37

    Η American Airlines λέει ότι κατάφερε να αποκαταστήσει τη λειτουργία της. «Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την ταλαιπωρία», προσθέτει.

    Υπενθυμίζεται ότι η αεροπορική εταιρεία - μαζί με πολλές άλλες - είχε διακόψει τις πτήσεις εξαιτίας των μεγάλων τεχνικών προβλημάτων.

  • Περίπου 1400 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλο τον κόσμο

    15:03:52

    Τουλάχιστον 1.390 πτήσεις έχουν ακυρωθεί από το πρωί της Παρασκευής όταν ξεκίνησε το μπλακ άουτ της Microsoft.

    Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται κάποια πρώτα στοιχεία από την εταιρεία αεροπορικών αναλύσεων Cirium:

    ΗΠΑ: 512 ακυρωμένες πτήσεις
    Γερμανία: 92
    Ινδία: 56
    Ιταλία: 45
    Καναδάς: 21

    Αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία είναι περιορισμένα και δεν περιλαμβάνουν ούτε τα αεροδρόμια της Βρετανίας, στα οποία προκλήθηκαν σημαντικά προβλήμα. Αναμένονται επικαιροποίηση των δεδομένων.

  • «Διορθώθηκε η υποκείμενη αιτία του προβλήματος» λέει η Microsoft

    14:45:49

    Η Microsoft είπε ότι η υποκείμενη αιτία για το παγκόσμιο μπλακ άουτ έχει διορθωθεί. Ωστόσο, ο αντίκτυπος συνεχίζει να επηρεάζει ορισμένες εφαρμογές και υπηρεσίες των Windows 365. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

    Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το Reuters, o τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι επιδιορθώθηκε η υποκείμενη αιτία τεχνικού προβλήματος των εφαρμογών και υπηρεσιών της 365, αλλά τα προβλήματα κυβερνοασφάλειας εξακολουθούν να επηρεάζουν κάποιους πελάτες.

  • «Μόνο μετρητά» σε σούπερ μάρκετ στη Βρετανία

    14:42:11

    Σούπερ μάρκετ σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο δέχονται μόνο μετρητά ως αποτέλεσμα του μπλακ άουτ στα Windows της Microsoft.

    Φωτογραφία από Sky News

    lcimg-b836490b-49c0-4a5d-adf7-7fe4f7302b6f_13c8b.jpeg

  • «Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες δεν επηρεάζονται»

    14:39:54

    Η αεροπορική εταιρεία Air China και άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας δεν έχουν επηρεαστεί από το παγκόσμιο black out της Microsoft καθώς χρησιμοποιούν διαφορετικά συστήματα, επισημαίνουν το κρατικό μέσο ενημέρωσης CGTN.

  • «Η μεγαλύτερη αποτυχία IT ποτέ», λέει ο Μάσκ

    14:30:26

    Μια χρυσή ευκαιρία για να επιτεθεί και να χλευάσει τη Microsoft βρήκε ο Έλον Μάσκ μετά το φιάσκο με την ενημέρωση του λογισμικού ασφαλείας που προκάλεσε παγκόσμιο μπλακ άουτ.

    «Η μεγαλύτερη αποτυχία IT που έχει σημειωθεί ποτέ», έγραψε στο Χ.

    {https://twitter.com/elonmusk/status/1814251919096811824}

    Στη συνέχεια προχώρησε και σε ένα δεύτερο σχόλιο «Macrohard >> Microsoft», συγκρίνοντας τον κολοσσό της Big Tech με μια ανύπαρκτη εταιρεία που ονομάζεται «Macrohard» (αντίθετο του Microsoft) και υπονοώντας πως η απόδοσή της είναι χειρότερη.

    {https://twitter.com/elonmusk/status/1814203437275361458}

  • Σοβαρά προβλήματα και σε νοσοκομεία

    14:22:52

    Νοσοκομεία έχουν επηρεαστεί από τη διακοπή λειτουργίας των Windows σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και το Ισραήλ κ.α.

    {https://twitter.com/BBCHughPym/status/1814234464710451455}

  • Εικόνες «μπλακ άουτ» από αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο

    14:17:17

    Βίντεο δείχνει τα προβλήματα που σημειώνονται σε διεθνή αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.

    {https://www.youtube.com/watch?v=HPYIlTl28E4}

  • Το τεχνικό σφάλμα στοίχισε στην Crowdstrike 16 δισ. δολάρια εν μία νυκτί

    14:09:49

    Η Crowdstrike έχασε το ένα πέμπτο της αξίας της στις προχρηματιστηριακές συναλλαγές, μία πτώση της τάξης του 21%. Εάν επιβεβαιωθεί όταν ανοίξουν τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ αργότερα σήμερα θα ισοδυναμεί με απώλεια 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  • ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    • Προβλήματα στην Ελλάδα λόγω Microsoft

      13:52:00

      ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ αναλυτικά τι εταιρείες και τα αεροδρόμια που επηρεάζονται.

    • Τα δικαιώματα των επιβατών σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης πτήσης

      13:51:10

      ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε ως επιβάτες πτήσεων για τα δικαιώματά σας.

    • Χαμός και στο Ελευθέριος Βενιζέλος

      13:46:13

      Ταξιδιώτες στο Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν γεμίσει την αίθουσα αναμονής βλέποντας τις πτήσεις να ακυρώνονται.

      {https://www.instagram.com/reel/C9mfIPohgHj}

    • Πίσω από το σημερινό μπλακ άουτ – Ένας ειδικός της κυβερνοασφάλειας εξηγεί

      13:41:53

      Ο καθηγητής John McDermid του Ινστιτούτου για Ασφαλή Αυτονομία στο Πανεπιστήμιο του York σχολιάζοντας το σημερινό μπλακ άουτ ανέφερε: «Το λογισμικό ασφαλείας προορίζεται για την προστασία των υπολογιστών από επιθέσεις, π.χ. από κακόβουλο λογισμικό. Και για να παρέχει αυτή την προστασία έχει μεγάλη ισχύ στον έλεγχο του κεντρικού υπολογιστή. Ένα τέτοιο λογισμικό είναι διάχυτο σε πολλά, αν όχι σε όλα τα μηχανήματα συγκεκριμένου τύπου.

      Επομένως ένα σφάλμα στο λογισμικό ασφαλείας μπορεί να καταστρέψει πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα. Αυτό φαίνεται πως κρύβεται πίσω από την εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας των υπολογιστών που βασίζονται στα Windows-10 σε όλο τον κόσμο, με αρνητικές επιπτώσεις στα αεροπορικά ταξίδια, τις τράπεζες κ.λπ.Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένα τέτοιο λογισμικό μπορεί να είναι μια κοινή αιτία προβλημάτων για πολλά συστήματα ταυτόχρονα και πρέπει να σχεδιάσουμε υποδομή ώστε να είναι ανθεκτική έναντι αυτών».

    • Η σημερινή κρίση, εκθέτει την ευθραυστότητα του ψηφιοποιημένου κόσμου μας»

      13:13:00

      Ο Shumi Akhtar , αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, ανέφερε σύμφωνα με τον Guardian:

      «Αυτή η ξαφνική, σοβαρή διαταραχή που διέκοψε τις καθημερινές δραστηριότητες, εκθέτει έντονα την ευθραυστότητα του ψηφιοποιημένου κόσμου μας. Από τον τραπεζικό τομέα στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση μέχρι την κυβέρνηση, κανένας τομέας δεν παραμένει ανέγγιχτος, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη για μια παγκόσμια στρατηγική αναμόρφωση των κρίσιμων υποδομών μας.

      Αυτή η κρίση απαιτεί άμεση συλλογική δράση για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας μέσω ισχυρών διασφαλίσεων και ασφαλιστικών μέτρων, ειδικά σε δίκτυα ζωτικής σημασίας. Τεράστιες καθυστερήσεις, οικονομικές απώλειες και κίνδυνος ασφάλειας. Κάθε ένα από αυτά υπογραμμίζει τις καταστροφικές δυνατότητες των τεχνολογικών αποτυχιών σε κρίσιμες βιομηχανίες».

    • Ποιος είναι ο κολοσσός Crowdstrike που έφερε την «μπλε οθόνη του θανάτου»

      13:08:10

      Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για την εταιρεία που οδήγησε στο παγκόσμιο μπλακ άουτ.

    • Ο χάρτης του μπλακ άουτ

      13:06:31

      Δεδομένα από διάφορες πηγές δείχνουν ότι τα δίκτυα και οι υπηρεσίες έχουν επηρεαστεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

      Σύμφωνα με έναν ζωντανό χάρτη που παρέχεται από την εταιρεία παρακολούθησης διαδικτύου Thousand Eyes, εφαρμογές και δίκτυα έχουν αναφέρει διακοπές λειτουργίας σε όλες τις ηπείρους.

      Από τον χάρτη προκύπτει ένας ιδιαίτερας υψηλός αριθμός αναφερόμενων προβλημάτων στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία.

      lcimg-7f83652f-d843-434a-ac0c-7612bb35e0b6_6bd88.png

    • Η Crowdstrike λέει ότι έχει βρει το πρόβλημα και προχωράει στη λύση

      13:03:31

      Η εταιρεία ασφάλειας πληροφορικής Crowdstrike λέει ότι εντόπισε το πρόβλημα, το απομόνωσε και προχωράει στην επίλυσή του.

      Το πρόβλημα που ευθύνεται για την τεράστια τεχνική βλάβη η οποία επηρεάζει σήμερα δεκάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο «έχει ταυτοποιηθεί» και «είναι σε διαδικασία επίλυσης», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike.

      «Η Crowdstrike συνεργάζεται ενεργά με τους πελάτες που επηρεάστηκαν από σφάλμα που εντοπίστηκε σε ενημέρωση του περιεχομένου για τους χρήστες των Windows (…) Δεν πρόκειται για περιστατικό ασφαλείας ούτε για κυβερνοεπίθεση. Το πρόβλημα έχει ταυτοποιηθεί, έχει απομονωθεί και έχει ξεκινήσει η επιδιόρθωσή του», έγραψε ο Τζορτζ Κουρτζ στο Χ και το LinkedIn.

    • «Τρολάρισμα» για Microsoft στα social media

      12:54:27

      Χρήστες στα social media με πλήθος αναρτήσεων «τρολάρουν» την κατάρρευση του συστήματος της Microsoft. Στην παρακάτω ανάρτηση γίνεται σύγκριση Linux και Microsoft

      {https://twitter.com/SachabhartiyaRW/status/1814207876195364911}

      Και άλλες σχετικές αναρτήσεις:

      {https://x.com/ladbible/status/1814207716061049106}

      {https://x.com/byomkesbakshy/status/1814199352144834847}

      {https://twitter.com/indanime106/status/1814179669400567823}

    • Τα χειρόγραφα εισιτήρια έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα αεροδρόμια

      12:51:07

      Χρήστης από την Ινδία στο X ανάρτηση φωτογραφία με το πρώτο χειρόγραφο εισιτήριο στη ζωή του:

      {https://twitter.com/akothari/status/1814202068531552666}

    • Ακυρώσεις πτήσεων και για την Eurowings

      12:47:46

      Ακυρώσεις και για τη Eurowings , η οποία είναι μέρος του γερμανικού ομίλου Lufthansa:

      {https://twitter.com/eurowings/status/1814214614915457186}

    • Αεροπλάνα αδυνατούν να προσγειωθούν στο Βερολίνο και αλλάζουν πορεία

      12:46:38

      Η εφημερίδα Tagesspiegel ανέφερε ότι πολλές πτήσεις με προορισμό το Βερολίνο δεν μπορούσαν να προσγειωθούν και έπρεπε να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο από το οποίο απογειώθηκαν ή να ανακατευθυνθούν σε άλλο αεροδρόμιο.

      Προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα γερμανικά αεροδρόμια. Εκπρόσωπος του διεθνούς αεροδρομίου του Αμβούργου είπε ότι τέσσερις αερομεταφορείς επλήγησαν από διακοπές: η Eurowings, η Ryanair, η Vueling και η Turkish Airlines.

      Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης δεν ανέφερε προβλήματα στα δικά του συστήματα, αλλά υπήρξαν επιπτώσεις από διακοπή λειτουργίας στα συστήματα εταιρειών και άλλων υπηρεσιών.

    • Ακυρώσεις πτήσεων και για την KLM

      12:43:07

      Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM ανέφερε στο Χ: «Η KLM και άλλες αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια έχουν επηρεαστεί από μια παγκόσμια διακοπή λειτουργίας υπολογιστών, καθιστώντας αδύνατη τη διεκπεραίωση πτήσεων. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό είναι πολύ άβολο για τους πελάτες και το προσωπικό μας, ιδιαίτερα στη μέση της καλοκαιρινής περιόδου διακοπών. Εργαζόμαστε σκληρά για να λύσουμε το πρόβλημα. Μέχρι τότε, θα πρέπει να αναστείλουμε σε μεγάλο βαθμό τις υπηρεσίες μας».

      {https://twitter.com/KLM/status/1814215826301448539}

    • Και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεταξύ των συλλόγων που επλήγησαν - αναβλήθηκε η έκδοση εισιτηρίων

      12:35:22

      Η ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι εκτός λειτουργίας και ανακοινώθηκε πως μέχρι να λυθεί το πρόβλημα αναβάλλεται και η έκδοση εισιτηρίων.

    • Χάος και στο Βερολίνο

      12:33:28

      Μεγάλες ουρές και στο αεροδρόμιο του Βερολίνου με τους ταξιδιώτες να αναζητούν πληροφορίες για τις πτήσεις των διακοπών τους. Το προσωπικό του αεροδρομίου που περνούσε μέσα από τα πλήθη δεν ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις για το πότε να λυθούν τα προβλήματα.

    • Προβλήματα και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

      12:30:54

      Σύμφωνα με το Bloomberg, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι ανάμεσα σε αυτούς που επηρεάστηκαν με τον όμιλο να ανακοινώνει πως η υπηρεσία ειδήσεων RNS αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα που εμποδίζει τη δημοσίευση ειδήσεων στην ιστοσελίδα του, δηλαδή εκεί όπου δημοσιεύουν τις χρηματιστηριακές ανακοινώσεις τους.

    • Το πρόβλημα με την Microsoft επηρέασε και την ΑΕΚ

      12:29:33

      Με ανάρτησή της, η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημέρωσε τους φίλους της ομάδας ότι θα καθυστερήσει η έναρξη της διάθεσης των εισιτηρίων για τον αγώνα με την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες στην OPAP Arena, λόγω της τεχνικής βλάβης στο λειτουργικό της Microsoft.

      Η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ: Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι λόγω ενός τεχνικού προβλήματος στο ψηφιακό σύστημα, που από το πρωί έχει επηρεάσει τη λειτουργία αρκετών εφαρμογών και υπηρεσιών παγκοσμίως, η έναρξη της διάθεσης των εισιτηρίων για τον αγώνα με την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες στην OPAP Arena θα καθυστερήσει. Για την έναρξη της διαδικασίας θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση μέσα στην ημέρα.

      {https://www.facebook.com/AEK.FC.OFFICIAL/posts/pfbid023hEbeWBtNJEe8mDLmFXUtEwgn7xZ12Zp4PNdusQV1w2XHbqsNCVbzLtPs5Seqbfgl}

    • Καθηλωμένα αεροπλάνα και στις ΗΠΑ

      12:25:58

      Μεγάλοι αερομεταφορείς των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των American Airlines, Delta Airlines και United Airlines έχουν εκδώσει ανακοινώσεις για καθηλωμένα αεροσκάφη λόγω προβλημάτων επικοινωνίας.

    • «Η σκοτεινή πλευρά της τεχνολογίας»

      12:24:13

      «Ο κόσμος που ακινητοποιείται λόγω της παγκόσμιας κατάρρευσης της πληροφορικής δείχνει τη σκοτεινή πλευρά της τεχνολογίας και ότι η στήριξη στους υπολογιστές δεν κάνει πάντα τη ζωή ευκολότερη», ανέφερε σύμφωνα με τον Guardian ο Dan Coatsworth , επενδυτικός αναλυτής στη χρηματιστηριακή AJ Bell.

    • Ουρές στα διεθνή αεροδρόμια

      12:21:24

      Εικόνα από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ που αναρτήθηκε στο Χ

      GS1XEYgWwAASvgI_1_2caf3.jpeg

    • Προβλήματα και για ελληνικές αεροπορικές εταιρείες - Ανακοίνωση από AEGEAN

      12:19:20

      Η AEGEAN ενημερώνει ότι, όπως αποτυπώνεται και σε δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, λόγω των προβλημάτων σε πάροχο συστήματος antivirus, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις αερομεταφορές παγκοσμίως, χωρίς όμως να έχει επηρεαστεί σημαντικά η δική μας επιχειρησιακή λειτουργία.

      Ωστόσο, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί σε όλη την παγκόσμια αλυσίδα και σε συστήματα υποστήριξης, έχουν επηρεαστεί ορισμένες υπηρεσίες του site μας, ενώ ενδέχεται να επηρεαστούν και πτήσεις μας από και προς αεροδρόμια, των οποίων η λειτουργία έχει επηρεασθεί. Οι επιβάτες μας μπορούν να ενημερώνονται από όλα τα επίσημα κανάλια της εταιρείας.

    • Μια ενημέρωση της CrowdStrike πίσω από το πρόβλημα

      12:17:45

      Το πρόβλημα φαίνεται να προέκυψε κατά την ενημέρωση της εταιρείας κυβερνοασφάλειας CrowdStrike, το λογισμικό της οποίας χρησιμοποιείται από τα Windows.

    • «Το χάος δείχνει πόσο εξαρτημένοι είμαστε»

      12:15:13

      Η εμπειρογνώμονας απορρήτου δεδομένων στη δικηγορική εταιρεία Gordons , Lauren Wills-Dixon, ανέφερε στο Sky News: «Αυτό που συμβαίνει δείχνει πόσο εξαρτημένοι είμαστε σε ορισμένες τεχνολογίες, πόση εμπιστοσύνη έχουν οι οργανισμοί σε αυτές και τις πρακτικές ασφαλείας τους, καθώς και το χάος που μπορεί να προκαλέσει η διακοπή λειτουργίας».

    • Εκτός λειτουργίας και το σύστημα κρατήσεων στο βρετανικό ΕΣΥ

      12:06:03

      To σύστημα κρατήσεων του τομέα υγείας που χρησιμοποιείται από γιατρούς στην Αγγλία βρίσκεται εκτός δικτύου.

    • Εκτός αέρα κανάλια και Μέσα Ενημέρωσης

      12:04:42

      Ανάμεσα στα τηλεοπτικά δίκτυα που επηρεάστηκαν ήταν και το Sky News στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο εξέπεμπε «μαύρο», με την παρουσιάστρια αθλητικών εκπομπών του Sky News, Jacquie Beltrao να γράφει στο X: «Προφανώς δεν είμαστε στον αέρα - προσπαθούμε».

      {https://twitter.com/SkyJacquie/status/1814175380556710308}

    • Η ανακοίνωση της Microsoft

      12:03:55

      Ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft παραδέχτηκε ότι αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα και ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μέτρα. «Οι υπηρεσίες μας βελτιώνονται καθώς συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέτρα άμβλυνσης», αναφέρει η επιχείρηση σε μήνυμά της στο X.

      {https://twitter.com/MSFT365Status/status/1814088695710204374}

    • Προβλήματα στα αεροδρόμια - Καθηλωμένες οι πτήσεις

      12:00:23

      Το αεροδρόμιο του Βερολίνου ανακοίνωσε την αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας ως τις 11:00 ώρα Ελλάδας λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα πληροφορικής. Νωρίτερα η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου σε ανακοίνωσή της στο Χ ενημέρωσε τους επιβάτες ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στο check -in λόγω τεχνικού προβλήματος.

      Προβλήματα παρατηρήθηκαν και σε ισπανικά, ολλανδικά αεροδρόμια και σε μια τουρκική αεροπορική αερογραμμή.

      Παράλληλα, η American Airlines, η Delta Airlines και η United Airlines καθήλωσαν για ώρα δεκάδες πτήσεις, λόγω προβλημάτων στην επικοινωνία. Δεν έχει γίνει σαφές, όμως, αν συνδέονται άμεσα με το πρόβλημα της Microsoft.

      {https://twitter.com/Melair/status/1814187188029894969}

    • Μπλε οθόνες σε όλο τον κόσμο

      11:58:36

      Μπλε οθόνες εμφανίζονται σε αεροδρόμια και εταιρείες σε όλο τον κόσμο

      {https://twitter.com/troyhunt/status/1814174010202345761}

      {https://twitter.com/spectatorindex/status/1814201640460959869}

    • Παγκόσμιο «μπλακ άουτ» σε αεροδρόμια, τράπεζες, ΜΜΕ, σούπερ μάρκετ εξαιτίας της Microsoft

      11:57:16
      Παραδέχτηκε το τεχνικό πρόβλημα η Microsoft, με την «μπλε οθόνη». Χάος σε επιχειρήσεις από Αυστραλία μέχρι Ευρώπη. Καθηλωμένες εκατοντάδες πτήσεις σε όλο τον κόσμο.
      Διαβάστε όλες τις πρωινές εξελίξεις ΕΔΩ

Ροή Ειδήσεων